‘Syntax error’

Een korte feitelijke update over gisteravond en vandaag leek me wel gepast.

Gisteravond viel de verbinding tussen hoof en lijf weg. Rond een uur of acht lukte het me niet meer om in mijn lijf gedaan te krijgen wat ik vanuit m’n hoofd wilde. Armen, benen en zelfs m’n oogleden weigerden dienst. Na een uurtje was de lol er wel af dus m’n engel heeft de HAP gebeld en na een bezoek aan huis van de HAP-arts vertrouwde die het niet. Hij liet een ambulance komen en ik kon (weer mopperdemopper) in de ambulance naar het ziekenhuis. In de uren tussen start van dit circus en de aankomst van de ambulance heb ik mentaal lopen knokken om een ziekenhuisopname te voorkomen door te proberen mijn lijf in beweging te krijgen maar hoe ik het ook probeerde, de verbinding was weg en m’n lichaam weigerde halsstarrig te doen wat ik wilde.

Toen we bijna in het ziekenhuis waren gebeurde het meest wonderlijke moment van de avond. Het wegvallen van de verbinding tussen lijf en hoofd was al raar maar het plotseling terugkeren ervan voelde nog wonderlijker. Het was alsof ‘het licht plotseling aanging’. Ik ging tot verbazing van de verpleegkundige rechtop zitten en zat totaal verbouwereerd in de ambulance te zeggen ‘mijn lijf doet het weer!’. Ik kon mezelf weer bewegen en was denk zelf net zo verbaasd als de verpleegkundige dat was.

Na wat onderzoeken door vooral de neuroloog lijkt het nu dat het een insult is geweest. Niet een waarbij je stuiterend op de vloer ligt maar een waarbij de verbinding dus weg valt. De bevestiging van die hypothese is vandaag gekomen omdat ik conform wat je mag verwachten na een insult hondsmoe was. Nu (16.30) is het eerste moment dat ik mentaal en ook fysiek weer bij kennis ben. De rest van de dag heb ik geslapen op wat korte wakkere momenten na dan waarin ik even dronk en na het toilet ging. Een heel rustig dagje dus en nu gelukkig weer het gevoel dat ik er weer ‘bij ben’ en nu hopen dat dat zo blijft.

Ik dacht dat ik alle achtbanen in dit pretpark al wel gezien had maar deze was nieuw voor me en wellicht zijn er nog meer verstopt in de hoekjes van dit pretpark….. :-). Maar goed, nu eerst maar eens uit de rij voor de volgende attractie en even bijkomen van dit wat wilde, onverwachte en ongevraagde ritje.

Het ga jullie (en hopelijk ook mezelf) goed en vast tot een volgend blog.

Hartelijke groet, Edwin

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op ‘Syntax error’

 1. Wilma zegt:

  Hallo Edwin

  Dat is wel even schikken weer, bij het lezen van jouw verhaal, had je moeder een paar dagen meegenomen naar de camping, geen leuk beticht voor haar bij thuiskomst.
  sterkte ik hoop toch dat het wat beter gaat.
  Liefs Wilma

  Like

 2. Evelien zegt:

  Hoi Edwin
  Lijkt me zo schrikken. Als je merkt dat je je lijf niet kunt vertrouwen.
  Fijn als dat weer wel zo het geval is.
  Een vanzelfsprekendheid die dat niet altijd is , blijkt
  Geniet ervan, zal ik ook doen
  Groet Evelien

  Like

 3. Rian zegt:

  Dit is toch echt een “pretpark” wat je zo snel mogelijk wil overslaan.
  Veel sterkte en kracht toegewenst, Rian

  Like

 4. Joop Tillema zegt:

  Hallo Edwin,
  Het vuur van de Geest blijft ondanks alles in jou branden!! Wens jou voldoende brandstof toe voor dit vuur. Dank voor jouw updates. Ik wordt er iedere keer stil van.
  Hartelijke groet Joop

  Like

 5. Arnout Schutte zegt:

  Dag Edwin,
  Met verwondering en verbazing lees ik je blog al een tijdje.
  Wat een rollercoaster ride doorsta jij en je gezin.

  Kan alleen maar stil zijn als ik je blogs lees…
  Wens je veel kracht en sterkte!

  Groet,
  Arnout Schutte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s