Dark side of the Moon…

Toen ik eind vorig jaar op een andere planeet terecht kwam waar woorden als ‘hersentumor’, ‘chemo’ en ‘bestraling’ heel gewoon waren, bleek ook daar de zon gewoon te schijnen. Ik heb vaak geschreven over de ups en downs van de afgelopen tijd waarbij er (veel) meer ups dan downs zijn geweest. Mensen noemden me zelfs inspirerend, een compliment waar ik telkens weer moeite mee heb omdat het zo ‘groots’ klinkt. Ik ben wel mateloos dankbaar dat ik dat woord ‘inspirerend’ blijkbaar soms mag zijn voor een een ander.

Maar deze rare planeet heeft blijkbaar ook een schaduwzijde, en niet zo’n kleintje ook. De afgelopen anderhalve week heb ik 2 x op de eerste hulp gelegen waarbij de laatste keer resulteerde in een paar nachtjes overblijven. Na tientallen insulten zijn mijn medicijnen opgehoogd om dit te doorbreken. Maar de zon was al eerder weggetrokken. Ik krijg steeds meer moeite om mijn kracht te vinden en ben dus aan het verzwakken op zowel mentaal als fysiek vlak. Op fysiek vlak ligt dit niet alleen aan het herstellen van de reeks insulten maar ik blijk als extraatje ook nog eens een medicijnvergiftiging opgelopen te hebben. Ben dus volledig kapot en na elke inspanning (een kop thee drinken bijv.) voelt het alsof ik een marathon gelopen heb en weken moet herstellen.

En mentaal…..ik had het niet gedacht maar ik blijk een breekpunt te hebben en daar heb ik hardhandig kennis mee moeten maken. Ik ben wel van de nieuwe ervaringen maar deze had ik niet zien aankomen en valt me zwaarder dan ik me voor had durven stellen. Het is op, ik kan er  een mooi verhaal van maken maar het  is zo rauw als ik het intyp, het is op. En als deze rare wereld weer verder draait, gaat vast de zon weer schijnen maar ik zie het nu even niet en kruip weer snel terug op m’n matras onder een zachte deken.

Hartelijke groet, Edwin

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Dark side of the Moon…

 1. Lisa zegt:

  Hier een dikke knuffel om mee te nemen onder die deken………………..

  Like

 2. Ellen de Jonge zegt:

  Edwin, gogogo!

  Like

 3. Jan Witvoet zegt:

  Dikke hug! Man, wat wou ik dat ik iets voor je kan doen. Moest wel even slikken na je verhaal.

  Like

 4. Lidewij zegt:

  he liefje, ik ben supertrots op je. Je krijgt veel over je heen, maar je doet het zo enorm goed. Je bent mijn kanjer! En, we gaan dit samen gewoon fixen! We hebben in dit leven al zoveel overwonnen, dit lukt ons ook wel!
  We hebben nu een rolstoel staan en Myrddin en ik gaan je gewoon rondjes rijden buiten zodat je toch nog iets moois van de wereld ziet.
  dikke kus van je meisje

  Like

 5. Marlies Lampert zegt:

  Wat zou ik graag hier woorden hier willen schrijven die jou kunnen helpen om de zon te zien schijnen, maar ik zou het zo snel niet weten. Het enige wat mij te binnen schiet is dat het misschien voor nu ook even goed is om er aan toe te geven dat het op dit moment zo ontzettend rauw en hard is, en niet te vechten voor positieve energie en gedachten die er nu niet zijn. Je bent enorm sterk, nog steeds geweest, een soort Superman. Maar ook Superman heeft een zwakke plek, een achilleshiel en hoe moeilijk ook, soms moet je daar even heel hardhandig bewust van worden om daarna weer sterker verder te kunnen. Ik hoop echt voor je dat dat zo uitpakt, vertrouw op jezelf dat je sterke mentale mind weer terug komt!
  Hoe kom ik nou zo op deze associatie met Superman? Eigenlijk via de titel van jouw column, want naast het feit dat dit de titel is van de geweldige LP van Pink Floyd (maar dat hoef ik jou natuurlijk helemaal niet te vertellen, die link heb je ongetwijfeld zelf bewust gelegd) is het ook tekst uit het heerlijke nummer Kryptonite van Three Doors Down dat over Superman gaat. Dat nummer ken je vast ook wel, anders. Even YouTuben. En dan hoop ik dat deze onzinnige associatie een kleine glimlach teweeg brengt, en de zin om even naar mooie muziek te luisteren. Comfortably Numb of zo…Of time…van Pink Floyd, en dan wens ik je vervolgens van harte fysiek en mentaal betere tijden!

  Like

 6. Moeilijk is het om nu om de juiste woorden te vinden. Maar mijn hart zegt: Geef je maar even over aan dat rauwe gevoel,Edwin Dat heb je nu even nodig. Misschien kan een hele mooie CD met rustige,versterkende muziek je goed doen!!!!
  Mooie rustige muziek kan je kracht geven. We denken aan jullie!

  Like

 7. Carl de Hulsters zegt:

  Edwin, wat een kracht heb jij, ook als het niet gaat wil je met al je kracht toch je blog schrijven. Rust de komende tijd zodat je weer kracht kan op doen om verder te gaan. Ik leef mee, maar hoe graag ik ook zo willen woorden schieten mij te kort om jou te helpen.
  Morgen (zondag 22 juni) tijdens de misviering waarin mijn kleinzoon zijn Eerste Heilige Communie doet, zal jij zeker ook in mijn gedachte zijn, Erwin veel kracht toegewenst.

  Like

 8. Simone zegt:

  heel veel sterkte voor jullie allemaal. De liefde voor elkaar zou jullie de kracht geven die jullie nodig hebben in deze tijd.
  Met woorden is dit wat jullie doorleven niet te beschrijven, dat weten wij zeker.

  Veel liefde en kracht wensen wij jullie voor de komende tijd

  Like

 9. HoiEdwin zegt:

  Beste allemaal.
  Het lukt me tegen mijn gewoonte in niet om op iedereen persoonlijk te reageren. Allemaal hartelijk dank voor jullie warme, lieve, troostende en opbeurende reacties. Weet dat ze ontzettend goed doen, dank!
  Hartelijke groet,
  Edwin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s