Nieuwe ervaring…

Ik ben wel van de nieuwe ervaringen maar de ervaring van de afgelopen twee weken had van mij niet gehoeven. Ik heb in 40 jaar wel wat meegemaakt maar dat ik voor het eerst in mijn leven mentaal ‘gebroken’ zou worden door een medicijnvergiftiging had ik me nooit kunnen bedenken. Na de constateringen van deze vergiftiging door de artsen is de medicatie stapsgewijs naar beneden aangepast en sinds afgelopen weekeind zie ik het licht weer een beetje en gelukkig elke dag een beetje meer dan de dag ervoor. Gisteren was de dag dat ik voor het eerst weer eens 100 meter kon lopen. De dagen daarvoor lag ik hijgend als een 100-jarige op bed als ik alleen al een kopje thee op probeerde te tillen dus dat hele kleine stukje lopen was al een hele overwinning. Wat ook nogal een overwinning was om me in een rolstoel voort te laten duwen. Ik weiger me te laten beperken door schaamte en toen bewegen de afgelopen weken niet meer ging is er een rolstoel in huis gekomen zodat ik toch af en toe de buitenlucht kon ruiken en de natuur kon zien. Het meest bizarre was wel dat zelfs het rechtop blijven zitten in die rolstoel me al mijn krachten kostte en ik na zo’n ritje direct weer in een diepe slaap belande om er van te herstellen.

Zoals ik al aangaf, het licht is bij mij mentaal weer aangegaan en dat is een genot om te ervaren. Ik vind langzaam maar zeker mijn mentale kracht terug, kan weer eens een grapje maken en zie weer wat breedte en diepte in de hele situatie. Mijn fysieke gesteldheid hobbelt hier wat langzamer achteraan vandaar dat ik het net met enige trots had over 100 meter lopen terwijl ik een maand geleden nog gewoon naar de stad fietste en een boodschapje deed. Nu het mentaal weer beter gaat kan en durf ik er weer op te vertrouwen dat het ook fysiek de goede kant op zal gaan al zijn het kleine stapjes. Helaas ben ik ook mijn geur en smaak weer kwijt en ik heb in vorige blogs al eens proberen te beschrijven wat daar het effect van is op mijn/ons dagelijks leven. Best weer een heftige tik dus maar mentaal ben ik gelukkig weer in staat hier een weg in te vinden zij het dat deze zwaar en onplezierig is.

Komende week stond de nieuwe chemoweek in de planning. Dat zagen we uiteraard niet zitten en vandaag hebben we in overleg met de oncoloog besloten een week extra rust in te bouwen. Het was wel bijzonder dat mijn bloedwaarden daar geen aanleiding toe gaven. Ondanks de medicijnvergiftiging liet mijn bloed zien dat mijn systeem de chemo aan zou moeten kunnen. Maar dat weekje extra hersteltijd is hard nodig en de oncoloog ging daarin mee.

En nu? Nu bijkomen en verder herstellen van een hele heftige tijd met bijna dagelijks wel een contact met de HAP of huisarts, 2 x een rit met de ambulance naar het ziekenhuis, 1 opname, vele tientallen insulten, etc. Het herstel is ingezet en gaat niet alleen over mij maar over ons gezin. We liggen allemaal naar adem te happen en dit lukt ons gelukkig elke dag weer wat beter. Zoals gezegd, ik ben wel van de nieuwe ervaringen maar deze had niet persé gehoeven (liever niet zelfs!).

Het ga jullie goed en je weet het inmiddels; laat vooral een reactie achter, ik lees ze graag en tot een volgend moment van contact op welke wijze dan ook.

Hartelijke groet, Edwin

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Nieuwe ervaring…

 1. Jan Witvoet zegt:

  Fijn, eindelijk een beetje licht aan de horizon, na de opeenstapeling van tegenslagen. Leef echt met je mee, ondanks de grote afstand. De harten zijn iig dicht bijelkaar. Hang in there buddy! Come on!

  Like

 2. bewustzin zegt:

  Tjonge. Wat een heftig verslag. Ik hoop dat het fenomeen ‘naar adem happen’ een beetje de diepgang mag hebben zoals ‘adem’ betekenis had in oude talen: het Latijn benoemt het als ‘spirare’, een afgeleide van ‘spiritus’ ofwel ‘geest’, wat niet moeilijk is om daar het begrip ‘inspiratie’ ook in terug te lezen. Het Grieks kent daar het woord `pneuma` voor, dat zowel ´geest´ als ´adem´ betekent, wat de samenhang tussen lichaam en geest ook benadrukt. En in de geest van inspiratie is alles mogelijk. Het maakt van het schijnbaar oppervlakkige begrip van ademen de diepgang van de levensenergie waarmee de Geest van God ons beroert, bezielt. Onze taal schiet daar wat in tekort, maar in ieder geval wens ik je nieuwe levensenergie toe, nu je wat op adem komt…

  Like

 3. Loes zegt:

  Edwin, wat ben je ondanks je vermoeide lichaam, zo sterk om dit neer te zetten, petje af! Sterkte nog!

  Like

 4. marco zegt:

  hey edwin

  blij dat er weer het licht weer aan is
  blijf het geweldig vinden hoe je elke keer ons weer op de hoogte houd van hoe het gaat
  diep respect

  mvg
  marco kloet

  Like

 5. Edwin we hebben grote bewondering voor jou! Echt waar! En hoe je erin staat! Woorden schieten bij ons echt te kort! Ook de komende week denken we aan jou en aan je Lidewij en zoontje Myrddin. En hopen van harte dat een week extra rust je goed al doen! We denken aan jullie!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s