Geloofsgesprek (2)

Dit miniblog heb ik online gezet als een soort van ‘reactiepagina’ n.a.v. de uitzending van ‘Het Geloofsgesprek’. Onder dit berichtje zie je de tekst ‘Een reactie plaatsen’ of ‘x reacties’. Door daarop te klikken open je een veld waarin je een reactie kunt plaatsen. Ik probeer altijd persoonlijk te reageren maar in dit geval zal dat waarschijnlijk pas na ca. een week zijn aangezien ik na dit (social)media-stormpje eens lekker een weekje off-line ga om mentaal flink te ont-laden en tot rust te komen. Daarna ga ik er uiteraard goed voor zitten om met belangstelling te lezen en te reageren.

Als je (ik ben zo vrij om u te tutoyeren) nieuw bent op een blog als deze dan een korte uitleg. Op de voorpagina van dit blog staan onder elkaar de meest recente berichten. Helemaal onderaan staat een lijst met alle maanden van dit jaar en de voorgaande jaren. Als je daarop klikt vind je de blogs uit die periode. Als je dus wilt lezen wat ik allemaal geschreven heb vlak nadat deze ziekte zich openbaarde dan is het handig om in oktober 2013 te beginnen (https://hoiedwin.wordpress.com/2013/10/) en van daaruit verder te bladeren. Je ziet achter de maand een getal staan wat aangeeft hoeveel blogs er in die maand te vinden zijn. Naast de kolom met al die maanden vind je een mogelijkheid om dit blog via de mail te volgen, je ontvangt dan na aanmelding automatisch een mail van elk nieuw blog dat ik plaats.

Ik ontvang een bericht als je een reactie achterlaat, je kunt dus ook reacties achterlaten bij oudere blogs, ik ontvang ze dan dus wel gewoon. Als je bij je reactie aangeeft dat je op de hoogte wilt worden gehouden van reacties binnen dat blog dan ontvang je ook mijn (eventuele) reactie in je mailbox.

Dat lijkt me even voldoende uitleg over de werking van dit blog. Heb je vragen, stel ze me gerust via een reactie op dit bericht en verder wijst het meeste zich hoop ik vanzelf.

Oja, uitzending gemist en toch benieuwd? Via deze link kun je de uitzending alsnog kijken: http://geloofsgesprek.rkk.nl/seizoenen/2015/afleveringen/19-07-2015

Life long and prosper,

Edwin 🖖

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Geloofsgesprek (2)

 1. Wilma zegt:

  Hallo Edwin
  Met bewondering voor jouw heb ik gekeken naar je gesprek op de RKK ik denk dat jij voor velen een voorbeeld bent, zoals jij met jouw ziek zijn omgaat,
  Ik hoop dat je nog lang in ons midden blijft en hoop nog steeds op een medisch wonder voor jouw.
  Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

  Liked by 1 persoon

 2. Luc zegt:

  Opnieuw onder de indruk van je verhaal en hoe je erin staat. Mooi gesprek. Groet en een mooie en lange zomer toegewenst!

  Liked by 1 persoon

 3. Bea zegt:

  Hallo Edwin. Wat een prachtig gesprek. Je hebt het in de uitzending verwoord zoals ik je ken vanuit de CTV en blog. Het is een bemoediging voir allen die te maken hebben met ziekte, moeite of zelf zorgen. Een troost voor allen die afscheid moeten nemen van iemand in dit leven, ongeacht aan welke kant ze staan. Wat mij tevens raakt is dat jij daar op tv een discipel mag zijn. “Ga heen en maak alle volken tot mijn discipelen”. Jij verkondigd daar de liefde van Christus. Chapeau Edwin. Jij bent voor mij Edwin een kind van God en zeker niet Edwin de lichamelijk zieke.
  Ik wens jou en je geliefden een gezegende zondag. In gebed zijn we bij jullie en in de drieëenheid verbonden.
  Adieu Bea

  Liked by 1 persoon

 4. Wino van Iersel zegt:

  Hoi Edwin,
  Ook wij hebben net gekeken naar de uitzending.
  De rust en duidelijkheid hoe je alles verwoord, KNAP!
  Gr. Wino en Karin van Iersel

  Liked by 1 persoon

 5. Leo de Jonge zegt:

  Hoy Ediwin,
  Niet live gekeken, maar wel via terugkijken. Een indrukwekkend gesprek, waarin je open en eerlijk communiceert, maar dat doe je altijd al. Het was echt JIJ, zoals je dat al lange tijd uitvoert.
  Ik verneem via twitter graag hoe het je vergaat in de komende (spannende) week. Ik hoop voor jouw en je huisgenoten op een goed bericht. Dat je er nog heel lang mag zijn.

  Groet, Leo de Jonge

  Liked by 1 persoon

 6. marco zegt:

  hoi edwin

  net de aflevering bekeken
  vond het indrukwekkend
  had ik al een diep respect voor je en keek ik al tegen je op in positieve zin dit is alleen maar groter geworden

  mvg
  marco

  Liked by 1 persoon

 7. Loes zegt:

  Hoi Edwin,
  Zo onbewogen hoe je het vertelde
  Zo emotioneel heb ik het ervaren
  Vooral de zin: IK ben niet ziek, maar DIT lichaam
  En dan de emoties die ik voelde toen je over je
  vrouw en zoon vertelde
  Ik heb mijn vriendin die ook ernstig ziek is,
  uitgenodigd voor jouw blog
  Zeker te weten heeft ze hier veel aan!
  Hartelijk dank. in bijzonder voor je interview!
  Warme groet,
  Loes.

  Liked by 1 persoon

 8. Martin Lindenbergh zegt:

  hallo Edwin

  Een mooi gesprek en ik denk dat je heel blij en dankbaar bent met zo’n sterk geloof. Laten we hopen dat je ons hier nog lang mee kunt inspireren en de medici hun wonder kan brengen.
  groeten Martin Lindenbergh

  Liked by 1 persoon

 9. Leonie Fraanje zegt:

  Hoi Edwin,
  Diep respect, het raakt me, je rust, je sterkte.
  Groet Leonie

  Liked by 1 persoon

 10. Gert Mulder zegt:

  Hoi Edwin, gesprek gezien/gehoord. Je kan zo voorganger worden :-). Ik hoop dat je geloof en levensvisie blijft zorgen voor de extra verdieping en rust. Wonderen zijn de wereld nog niet uit, al wordt vaak gezegd van wel. Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist!
  Dan nog een praktisch puntje. Ik vond de opnamelocatie beetje vreemd. Ik keek of naar jou (dat was de bedoeling volgens mij), of naar een half hoofd van jou of naar een deel van een raamkozijn. Wellicht kunnen ze er wat mee!
  Ik hoor/lees weer graag van je.

  Groetjes, Gert

  Liked by 1 persoon

 11. Christjan zegt:

  Hoi Edwin,
  Heel veel respect zoals jij je verhaal verteld hebt. Of je nu wel of niet gelooft, iedereen kan hier zijn of haar kracht uit halen. Mij heb je in ieder geval geraakt. Heel veel sterkte wachtende op de uitslag. En daarna een weekje ont- en opladen.

  Liked by 1 persoon

 12. Winanda zegt:

  Edwin,
  Een prachtig gesprek.

  Groetjes Winanda

  Liked by 1 persoon

 13. Lisa zegt:

  Hoi Edwin,

  Zojuist de uitzending bekeken. Mooi! Een hoopgevende visie op de gebeurtenissen die in het leven op ja af kunnen komen, zo had ik het nog nooit bekeken. Bedankt daar voor.
  Ik wacht weer op je volgende mooie blog en………….schud je de linkerhand 😉
  Ik ga weer met mijn scouts op kamp, dit jaar naar Ierland. Een mooi en mysterieus land vol bijzondere plekken, daar zal ik mijn gedachten zeker nog eens naar je uit laten gaan!

  Tot de volgende groet!

  Liked by 1 persoon

 14. Bertus van den Brink zegt:

  Dag Edwin,

  Wat een getuigenis geef je af met dit interview. Heb het met aandacht gevolgd en nog een paar keer teruggekeken en daarnaast een aantal van je blog’s gelezen. Geweldig hoe helder je het ziet en kunt verwoorden, de scheiding die je weet aan te brengen tussen je zieke lichaam en je ik, je zijn, en hoe je daaruit de “rust” kunt vinden en vertrouwen op Hem.

  Een aantal jaren geleden heb ik ook een zware operatie moeten ondergaan, waarbij het ook maar de vraag was of en hoe ik daar uit zou komen. Heb toen weliswaar via een weg van soms heftige strijd uiteindelijk toch volledige rust en vertrouwen in Hem kunnen vinden. Zo zelfs dat de arts me kort voor de operatie vroeg of ik wel besefte hoe ernstig het was. Die rust zie ik ook bij jou.
  Wens je in deze turbulente en heftige tijd Gods nabijheid toe en wens je het allerbeste.

  Hartelijke groet,
  Bertus

  Liked by 1 persoon

 15. Hanny Jansen zegt:

  Dag Edwin, eerst in Portugal en nu in Goes het gesprek beluisterd. Ik vind het mooi dat je zo open spreekt over je geloof. Je bent zo sterk als een paard! Het troost mij ook dat de weg naar het einde (ik hoop van harte dat het einde nog heel ver weg is) zo ver-diepend kan zijn als je er voor open staat. Dat is wat mij ook erg bezig houdt. Heb het goed!
  Hanny

  Liked by 1 persoon

 16. meubeluniek zegt:

  Hoi Edwin,

  Net terug van vakantie bekijk ik je uitzending…..Eigenlijk de uitzending waarin jij een prominente rol inneemt. Geraakt door hetgeen je overkomt, gecharmeerd van je aanblik en met diep respect voor je beschouwende houding in deze. En altijd op de achtergrond: “wat wisten we toch eigenlijk weinig van al die kleine mannetjes daar bij die scoutinggroep”. Ik ben blij dat je zo’n groot houvast hebt aan je geloof en wens je alles wat goed voor je is.

  Groet Richard

  Liked by 1 persoon

 17. HoiEdwin zegt:

  HoiAllemaal,

  Wauw, wat een hoop mooie en warme reacties heb ik mogen ontvangen n.a.v. de uitzending van Het Geloofsgesprek. Ik ben ontroerd door de wijze waarop jullie reageren en je geraakt laten worden. Het ‘geraakt durven worden’ of je ‘geraakt laten worden’ is een kwaliteit van het hart die we in onze maatschappij zo hard te kort komen. Heerlijk om hier op dit blog zoveel mensen te ontmoeten die zich durven te laten raken, complimentje voor jezelf wat mij betreft.

  Het aantal reacties is zodanig dat het me niet lukt op jullie allemaal persoonlijk te reageren. Weet dat ik al jullie berichten wel in alle aandacht en alle rust tot me genomen heb en jullie daar hartstikke dankbaar voor ben. Nogmaals dank dus en graag ‘tot ziens’ op dit blog of ergens i.r.l.

  Life long and prosper 🖖,

  Edwin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s