Voedselbank

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten beschik ik sinds mijn afscheid bij de Veiligheidsregio Zeeland cq. Brandweer Goes over een mooi gevuld ‘Goededoelenpotje’. De afgelopen dagen heb ik daar voor het eerst wat mee gedaan. Ik probeer het geld niet her en der te storten maar er iets mee te doen waardoor het geld meer dan eens ‘rendeert’. In dit geval heb ik dat gedaan door inkopen voor Voedselbank De Bevelanden te gaan doen. Die inkopen heb ik gedaan bij een reformwinkel met het idee dat het (jullie) geld dan zo gebruikt wordt dat het:

– ten goede komt van de arbeiders die dit product gemaakt hebben in veelal minder welvarende landen dan het onze

– ten goede komt aan het ons aller milieu omdat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden in het productieproces

– de ontvanger gezond eten op zijn/haar bord krijgt

Ik heb vooraf aan het inkopen doen contact opgenomen met de eigenaars van de reformwinkel (Biodrome in Goes) met het aanbod de inkopen in hun winkel te doen in ruil voor een korting. Zij zijn hier gezien het doel van deze inkopen direct in mee gegaan en hebben ervoor gezorgd dat ik meer inkopen kon doen voor hetzelfde geld, waarvoor nogmaals dank!

En dan nog een paar regels over een ongemakkelijk gevoel onderin m’n buik….., dit stukje tekst met de foto’s komt gevaarlijk dicht in de buurt van ‘borstklopperij’. Ik heb dus lang getwijfeld of ik wel of niet iets over op dit blog en facebook zou zetten. Uiteindelijk toch maar gedaan om 2 redenen. De 1e is dat ik mijn collega’s beloofd heb te laten weten waar het door hun gegeven geld aan besteed wordt. De 2e is dat ik door mijn manier van besteden hier te beschrijven jullie wellicht op een goed idee breng want voor de voedselbank geld dat alle beetjes helpen. Het is helaas een treurig feit dat we in ons land gewoon initiatieven als de Voedselbank keihard nodig hebben om de financieel zwaksten in onze samenleving structureel een handje te helpen.

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Voedselbank

 1. toonwillemse@home.nl zegt:

  Het lezen van je artikel geeft een warm gevoel zo net voor de feestdagen. Fijne kerst en groet, Toon

  Liked by 1 persoon

 2. Jan. zegt:

  Goed werk man. Fijne kerst e al het goede voor 2016.

  Liked by 1 persoon

 3. bewustzin zegt:

  De enige reden dat jij je op je borst klopt is omdat je warme hart een beetje bloedt, Edwin! (even een verwijzing naar jouw vorig stuk, over het jaar van barmhartigheid…) Ik bedoel natuurlijk…als schenken zo bewogen, zo van harte en oprecht gebeurt, dan heeft dat helemaal niets met zelfprofilering te maken. De voedselbank, de vluchtelingen, de mensen zonder baan, zonder dak, zonder hoop, ze zullen wensen dat ieder zich eens op de borst klopt om te voelen of het nog wel klopt daar! Kortom: volg je hart, want dat klopt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s