RilBibberTril (op video…🖖)

Trillende benen. Tegenwoordig uiten ze zich bij mij in de vorm van ‘rusteloze benen’ maar toen ik nog piket draaide als OvD en later als HOvD (voor de niet-ingewijden in het vakjargon van de Brandweer: Officier van Dienst en Hoofdofficier van Dienst) stond ik bij tijd en wijle te trillen als een rietje. Onder die dikke uitrukbroek zal dat hier niet veel collega’s zijn opgevallen en als dat wel zo was dan wijtte ik het aan de kou en/of de nachtelijke uren. Het vreemde was dat ik de inzet zelf doorgaans mentaal niet spannend vond maar dat mijn lichaam wel een reactie gaf in de vorm van nogal heftig trillende benen. Hetzelfde maar dan in mindere mate dan in die uitrukbroek gebeurde mij bijna elke avond. Ik val dan met een trekkende arm in slaap (ik wel, mijn vrouw ligt er wakker van, sorry schat!). Ook dit is zoals ik er nu naar kijk een manier van mijn lichaam om de spanning die ik gedurende de dag heb opgelopen op een natuurlijke manier af te voeren. Jammer genoeg bleef het daar niet bij want trekkende spieren is nog te doen maar rusteloze benen (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rustelozebenensyndroom) zijn helaas een heel ander verhaal.

Enige tijd terug kwam ik de term ‘TRE’ tegen. Het bleek een afkorting te zijn van ‘Tension Release Exercises’. Al lezend belande ik in een warm bad van herkenning en ben ik eens verder gaan zoeken. Dit leidde tot een goed gesprek met een trainer (i.o.) op dit gebied en we zijn na een kennismaking met elkaar in zee gegaan. Hij heeft mij les gegeven in deze methode waarmee ik hetgeen mijn lichaam toch al deed nog actiever in ben gaan zetten. Tijdens deze training kwam de vraag of hij een film van me mocht maken terwijl ik deze oefeningen uitvoerde in combinatie met een interview over de ziekte die mijn (lees ‘ons’) leven is binnen gedenderd. Zo gezegd zo gedaan en de video is inmiddels klaar. Meer over TRE laat ik over aan de professionals op dit gebied en kun je vinden via de link:  http://traumaprevention.com/what-is-tre/ en in NL: http://tre-nl.blogspot.nl.

De video is een dik compliment waard richting de maker (Joop). Niet zozeer voor de ongeschoren baard (mopper) maar wel voor de mooie wijze waarop hij het interview met de oefeningen gecombineerd heeft en dit geheel laat dragen door werkelijk prachtige muziek en een stukje video dat perfect aansluit bij het onderwerp waar we het op dat moment over hebben. Bron van dit stukje video is: https://www.kerknet.be/gebedsnetwerk-van-de-paus/inspiratie/woorden-eerste-gebedsvideo-paus-nederlands.

De opname staat inmiddels online en is te vinden via deze link: https://youtu.be/waLlP1QfFFU .

En als ik het dan toch over beeldmateriaal heb. Aanstaande dinsdag 23 februari wordt een interview met mij uitgezonden in het programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ van de EO. Een aankondiging kun je alvast vinden op http://www.npo.nl/geloof-en-een-hoop-liefde/23-02-2016/VPWON_1250960. Mocht je gaan kijken dan ben ik uiteraard heel benieuwd wat je er van vindt en onder dit blog kun je na de uitzending desgewenst een reactie achterlaten.

Als dank en als compliment naar Joop die de video gemaakt heeft hieronder zij gegevens:

TRE B&M Zeeland

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin

 

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op RilBibberTril (op video…🖖)

 1. Rian zegt:

  Bijzonder wat spanning met een lichaam kan doen. Maar ook fijn dat er ontspanningoefeningen zijn. Mooie video.

  Liked by 1 persoon

 2. Christjan zegt:

  Mooie videoimpressie. Opvallend vind ik wel je baardje, het staat je goed. Succes met je oefeningen.

  Liked by 1 persoon

 3. Wilma zegt:

  Mooie uitzending van Geloof, Hoop en liefde.
  En wat lijk je veel op je vader nu.
  Groetjes Wilma.

  Like

 4. Gert Petter zegt:

  Respect!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s