Relax, nothing is under control

Afgelopen jaar zijn Lidewij en ik begonnen met het sturen van een wekelijks kaartje naar een kind of een oudere die daar behoefte aan heeft vanwege ziekte🤒 of eenzaamheid via ‘Post voor Kanjers’. We kopen dan ook graag kaartjes💌 als we weer eens in een stad zijn waar ze een leuk winkeltje hebben met een uitgebreide kaartencollectie.

Al maanden ligt er een kaartje in de kast met de tekst ‘RELAX nothing is under control’. Telkens leek het geen gepast kaartje om te versturen totdat ik het kaartje vandaag heb opgediept uit de stapel en bedacht dat het wel een passend kaartje is om naar mezelf te versturen…..😊. Al zoekend in die stapel kwam ik nog veel meer kaartjes tegen die als metafoor laten zien wat er nu gebeurt in ons leven, in ons gezinnetje👪. De man met het zwaard⚔️ die voordat hij de ‘strijd’ aangaat naar het licht🌞 kijkt is een mooie metafoor voor mijzelf, vandaag heb ik het Sacrament voor de Zieken mogen ontvangen waarmee ik licht afsmeek en mag ontvangen, niet om een strijd aan te gaan, maar om de komende tijd gesterkt door het licht tegemoet te treden. En tenslotte kwam ik een kaartje tegen waarvan de liefde💕 en de vrolijkheid😁 je tegemoet straalt. Dwars door al het verdriet😭 heen is er ook de liefde en zelfs de vrolijkheid. Gisteravond hebben we samen met een vriend héérlijk gelachen🤣 wat zóveel goeds voor een mens kan doen. De liefde laat zich zien in vele, vele tranen maar ook in een innige omhelzing van elkaar en de blijken van steun en liefde van mensen om ons heen.

Een korte update van wat we nu weten😳. Onze neuroloog in Goes krijgt dinsdag van de neurochirurg in Tilburg te horen hoe hij de situatie beoordeeld, wij horen dit dinsdag. Donderdag volgt dan het overleg in Tilburg van mijn casus in het multidisciplinair team waarna wij hun advies te horen krijgen hier in Goes. Afwachten dus en tot die tijd een dappere poging om de wijze tekst op het kaartje in de praktijk te brengen😇.

 

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm. Bookmark de permalink .

6 reacties op Relax, nothing is under control

 1. Wilma zegt:

  Wat een verhaal Edwin, spannend en afwachten, meer kun je niet doen.
  Hoop dat het nog even duurt voor je.
  Denk aan je.
  Liefs Wilma

  Liked by 1 persoon

  • HoiEdwin zegt:

   Gelukkig is zoveel meer dat ik juist wél kan doen naast afwachten. Ik bid, bemin, heb lief, ontvang liefde, geniet, jank, schreeuw, lach, voel en aanschouw en vast nog zoveel meer dat zich niet in woorden laat vangen.
   Hartelijke groet, Edwin

   Like

 2. Philip zegt:

  He Edwin
  Hoorde het bericht zojuist ook in de kerk. Houd je haaks! (Wat moet jeanders zeggen als woorden schromelijk te kort schieten).
  In gedachten leef ik met je mee.
  Gr
  Philip

  Liked by 1 persoon

 3. Jan Witvoet zegt:

  Zet ‘m op vriend!

  Liked by 1 persoon

 4. Reint zegt:

  Hoi Edwin,

  Goed om weer eens te lezen hoe het met je gaat, ook al gaat het dan helaas niet goed. Inderdaad niet echt woorden voor…
  Ik zal voor je bidden komende periode.

  Groetjes,
  Reint

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s