Vrede voor dit huis

‘Vrede voor dit huis’, het zijn woorden die de evangelist Lucas, Jezus laat zeggen in zijn evangelie (Luc. 10:5) bij het uitzenden van zijn leerlingen over de wereld. Vrede voor dit huis……, deze tempel van mijn ziel, waarvan ik nu al bijna 44 jaar mag genieten en zoveel zorg voor draag. Vandaag zijn we bij de neuroloog geweest om te horen welke stormen de Vrede in mijn huis bedreigen en op welke wijze de artsen in Tilburg denken die storm te kunnen bedwingen.

Het advies vanuit Tilburg is om het tumorweefsel aan te pakken met dezelfde chemotherapie als de vorige keer (9 maanden lang 1 week per maand een chemokuur). Dit is een relatief nieuwe aanpak waarvan geen data beschikbaar is over de kans van slagen.

Vrede voor dit huis. Het voorstel van de artsen betekend dat de nu al zo verstoorde Vrede in mijn huis nog verder verstoord word door 9 maanden chemotherapie. De tijd die ik nog heb in dit huis wordt dan wellicht wat verlengd, hoewel dat geenszins zeker is, maar wel zwaar belast door de voorgestelde zware medicatie en behandeling.

Kanker, vele boeken zijn erover volgeschreven maar het geeft mij Vrede & hoop te weten dat al onze lichamen fouten maken bij de vernieuwen (kopiëren) van onze cellen en dat ons immuunsysteem deze kopieerfoutjes dag in, dag uit opspoort en onschadelijk maakt. Mijn immuunsysteem doet het best aardig maar dit specifieke foutje heeft hij niet door, snapt hij niet en maakt hij dus niet onschadelijk.

In India is een homeopathisch medicijnprotocol ontwikkeld waarmee het immuunsysteem een hele specifieke ‘update’ krijgt om een specifiek probleem beter aan te kunnen pakken, in mijn geval een hersentumor. Met deze therapie bewaar ik de ‘Vrede in mijn huis’ en de slagingskans is ook nog eens 70% of hoger, dit  in tegenstelling tot de kans van slagen van een reguliere behandeling met chemo. Om die slagingskans nog wat verder te pimpen ben ik begonnen met een ‘antikankerdieet’ waarmee ik de leefomgeving van een kankercel zo oncomfortabel mogelijk maak.

No worry, niks exotisch hoor, in de basis komt het neer op veganistisch eten, 0% suiker en een aantal supplementen.

Wil je meer lezen dan kun je wat globale informatie vinden op:

http://www.banerjiprotocolsnederland.nl

http://voedingkanker.nl/banerji-protocol-bij-kanker/

Uiteraard hebben we afspraken gemaakt om de zaak in mijn bovenkamer goed in de gaten te houden en ik zal dan over 4 weken weer een MRI ondergaan. Jaja Edwin, en dat andere deel van je bovenkamer dan, je mentale fitheid, hoe houd je die ‘up to date’ en in de gaten?

Ik laat het graag aan mijn naasten en jullie om daarover te oordelen (en daaraan bij te dragen!) maar tot op heden lijkt het me best aardig af te gaan om wederom op een positieve manier met deze nieuwe terugslag om te gaan. Bij de eerste uitslag verleden week waren er tranen, vele bittere tranen en heb ik heerlijk lopen brullen van pijn, ellende en verdriet. Daarna kwam al heel snel berusting en zelfs humor en na een goed gesprek met mijn natuurgeneeskundige arts kwam ook alweer de hoop, de vreugde en de positief gemotiveerde ‘veerkracht’ (lees veer-kracht; zonder veren kan een vogel niet vliegen of lees alleen het 1e deel: ‘kracht’) om met goede moed dit pad opnieuw te bewandelen waar dat pad me dan ook heen leidt (genezing, consolidatie of het sterven).

Is daarmee de ‘Vrede voor dit huis’ gewaarborgd? Ik voel me dus een gezegend mens dat ik de twee zijden van deze medaille beide aan durf te kijken. Ik ben in staat voluit te gaan voor deze vorm van behandeling en erin te geloven dat dat het voor me gaat doen, dat dit huis die Vrede hervind en nog véle jaren weet te behouden. Tegelijkertijd erken ik ook de andere kant van die medaille en besef ik me dat ik mijn laatste lente tegemoet kan gaan. Ik denk, hoop en bid dat ik mijn vrolijke & positieve gemoedstoestand dan weet te behouden en dwars door al het verdriet heen, dat er uiteraard ook volop is, met opgeheven hoofd en een grote glimlach vanuit die Vrede die laatste fase aan durf te gaan. En dan, ook daarna geloof ik dat er Vrede zal zijn maar vooralsnog ga ik voluit voor die Vrede in dít leven met al het moois, al de liefde, al die tekenen van betrokkenheid, al die troost en alle support om mij, om óns heen.

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin

Advertenties

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm. Bookmark de permalink .

25 reacties op Vrede voor dit huis

 1. Eljo zegt:

  Niks dan respect. Voor de stukken die je schrijft en zoals je je strijd voert. Ik ben altijd zwaar onder de indruk. Ik wens jou en je gezin alle goeds en veel sterkte.

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Dank Eljo. ‘Strijd’, dat woord stond in mijn concept van dit blog en ik heb het eruit gehaald. Het past niet bij mij, het is negatief geladen en het impliceert dat je een strijd ook kunt verliezen. Wellicht voert deze weg me naar een te vroeg sterven maar dan heb ik niet ‘verloren’ maar mijn levensdans op mijn manier gedanst en dan is het goed.
   Hartelijke groet, Edwin

   Like

 2. Philip zegt:

  Waarom schieten woorden na zo n bericht altijd schromelijk te kort? Maar al die woorden die te kort schieten zijn van toepassing. Ik kom echter niet verder dan het woord Sterkte!

  Liked by 1 persoon

 3. Ineke de Jonge zegt:

  Sterkte Edwin, ik heb zoveel bewondering voor je. Dat je ondanks deze tegenslag toch nog positief kunt blijven en anderen kunt inspireren. Petje af.

  Liked by 1 persoon

 4. Wilma zegt:

  Hoi Edwin
  Ik heb met belangstelling je verhaal gelezen, en ik heb zo,n bewondering voor de vechtlust die je hebt en die positiviteit die je erin beschrijft.
  Wel schikken even als je dit allemaal weer leest, en inderdaad pluk de dag want morgen is er misschien niet.
  Je hebt gelijk Edwin, je bent een voorbeeld voor velen.
  Heel veel sterkte en kracht.
  Liefs Wilma.

  Liked by 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Sterkte weer uiteraard.’t

  Like

 6. Carl de Hulsters zegt:

  Edwin,
  Wat heb jij een kracht en op wat voor wijze breng je die over op een ander.
  Ongelooflijk jou verhalen geven steun om de kleine tegenslagen die wij tegenkomen in ons leven weg te cijferen. En vooral te genieten van de dag en van elkaar.
  Edwin, ik heb grote bewondering en wens veel sterkte toe.
  Met hartelijke groet,
  Carl

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Dank voor je warme woorden Carl🙏🏻.
   Mooi dat mijn verhaal jou steun geeft🤗, dat ze dat doen is voor mij een geschenk van onschatbare waarde💖. Bewonder me overigens niet te veel, ook ik heb vele momenten waarop er niks te bewonderen valt aan mij…..😳
   Alle goeds en een hartelijke groet,
   Edwin

   Like

 7. Jan Kwant zegt:

  Hoi Edwin,
  Afgelopen nacht rond een uur of drie was ook jij in mijn gedachten en gebed.
  In mijn bijbel heb ik op dat moment bij psalm 13 wat tekeningetjes gemaakt en wat teksten gemarkeerd. Daarna heb ik deze samengevoegd met een lied van Brian Doerksen.
  Ik hoop dat het bijdraagt aan de vrede in je huis.

  Groet, Jan

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Beste Jan,
   Zo heel af en toe gebeurt het ook mij………..sprakeloos……….
   Een paar woorden die ene schamele poging doen weer te geven wat je bericht, met me doet: zo dankbaar🙏🏻, ontroerd😥, diep geraakt😳, verwonderd☺️ & vreugde😁.

   Hartelijke groet,
   Edwin

   Like

 8. Hanny Jansen zegt:

  Dag Edwin, ruimte en stilte wil ik je sturen. Voor vriendschap, voor gebed…Heb het goed!

  Liked by 1 persoon

 9. Geert Net zegt:

  Bon dia Edwin,
  Heel veel sterkte en kracht toegewenst vanuit een ‘warm’ Curacao!
  All the best!
  Geert Net

  Like

 10. K.G. Prent zegt:

  Edwin , ga door en volhard in gebed, dat doe ik ook voor jouw , groet Karel

  Like

 11. Jacky zegt:

  Veel kracht en liefde wens ik je toe.

  Like

 12. Willy Martens zegt:

  Ga zo door Edwin! Leef een goed leven, zolang je kunt. Ik bewonder je.
  Willy

  Like

 13. bewustzin zegt:

  Je relaas heb ik gelezen met de rillingen over mijn rug. Eerder al eens, veel eerder. Maar ik vond niet de juiste woorden om erop te reageren. Zijn er überhaupt ‘juiste woorden’, wanneer een vooruitzicht slecht en de horizon maar zo kort is?
  Maar dan lees ik toch ook weer je eigen bewegingen in deze brain-storm: je visie op de wereld, waarvan je je nog steeds over de schoonheid verwonderen kunt. En je ervaringen met ‘sungazing’. Ja echt: voordat ik die term ooit van jou vernam dacht ik dat het niets anders was dan een Engelse vertaling van ‘navelstaren’, maar dat is het duidelijk niet! Hoe je die zonnestralen opneemt zoals een spons van water verzadigd kan raken en jij: fier rechtop in het licht. Niet buigen, niet barsten, maar meebewegend met de stroom. Omdat er tegenin zwemmen je nergens meer brengt en er geen ander moment bestaat dan het moment waarop we werkelijk zijn.
  Dank weer voor je wijsheden…

  Liked by 1 persoon

  • HoiEdwin zegt:

   Dank je wel Els❣️ De horizon mag dan wellicht kort zijn maar o wat is ze mooi😳. Met het Sungazen is ze werkelijk prachtig en ik geloof dat die horizon ook na het sterven van dit lichaam mooi zal zijn. Waar ik nu elke ochtend of avond de schoonheid van de zon aan mag kijken zo zal ik dat straks wellicht ook kunnen doen…..🙏🏻.
   Ja, ik beweeg mee met de stroom, dans met het leven maar eerlijk is eerlijk; het is wel degelijk (mee)buigen en soms bijna barsten. Nooit helemaal maar laat ik er niet al te romantisch over doen, het doet soms vreselijk veel pijn😪, soms zijn de tranen té bitter en roep ik ook wanhopig die woorden die we straks met Pasen weer zullen horen: Eli, Eli, lema sabachtani?’😪
   En ja, als ik dan de optelsom maak dan is de grote gemene deler gelukkig toch die glimlach😄, de warmte van de zon☀️ en bovenal de liefde👪💝

   Liked by 1 persoon

   • bewustzin zegt:

    Tjonge. Je hebt zó gelijk: de horizon is immers een kwestie van perceptie! Het deed me denken aan de volgende tekst, die ik er even bijgekocht heb:

    Ik sta op het strand in de branding. In de ochtendzon zie ik een zeilschip varend op de volle zee. Hij is prachtig en ik blijf hem aanschouwen, tot hij verdwijnt achter de horizon. Iemand naast me zegt: “Hij is niet meer.”

    Hij is niet meer. Niet meer waar? Hij is alleen uit ons zicht verdwenen. Hij is nog steeds net zo groot, de masten en de boeg, als toen ik hem zag. En hij is nog steeds in staat om zijn lading en bemanning naar de plaats van bestemming te brengen. Het langzaam kleiner worden en zelfs uit het zicht verdwijnen zien alleen wij, hij ondergaat het niet echt.

    En juist op het moment dat iemand naast me zegt: “Hij is niet meer” zijn er anderen die hem zien verschijnen aan de horizon. En daar roept er iemand met blijde stem: “Daar is hij!” En dat is overlijden.

    De horizon is alleen maar een beperking van ons zicht.

    ~Nol de Knetter~

    Het plaats voor mij dat onoverkomelijk stoffelijk overlijden op slechts een moment in de tijd. We weten wat achter ons ligt, maar nooit wat nog voor ons ligt. Eens kijken of de zon zich nog laat zien vandaag… heb het goed!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s