Een krat bier

Je kent ze wel; die dagen waarop het nét even iéts te gezellig wordt🙄. Je vrienden komen zo halverwege de middag langs en in alle gezelligheid sla je je eerste biertjes achterover☺️. Tegen het avondeten laat je een vracht pizza’s🍕 bezorgen en met nog een paar biertjes🍻 zit je zo ongeveer op driekwart van het krat😋. De avond vordert, het krat nadert z’n einde en het wordt hoog tijd naar de kroeg te gaan waar die geweldige band🎙 komt spelen. De avond gaat in alle gezelligheid en de welwillende medewerking van de locale shoarmaboer🌮 over in de nacht en het 2e krat bier nadert z’n einde😓 . Tegen het ochtendgloren🌅 kruip je op bed met het vaste voornemen ergens ver in de middag wakker te worden maar het loopt nét even anders. Na een dik uur staat een groep andere vrienden aan je bed😖, sleuren je eruit en herinneren je er in niet mis te verstane woorden aan dat ‘we’ haast hebben omdat ‘we’ op tijd bij de start van de marathon moeten zijn😱. Je protesteert luid maar er is geen ontkomen aan, die marathon móét gelopen worden en plotseling herinner je je dat het een ‘marathon-vierdaagse😱’is en je tot overmaat van ramp vanavond nóg een keer een avond met dezelfde 🍻vrienden als gisteravond hebt afgesproken want ja, er is wéér een steengoede band in de stad😒. En daar ga je dan, met in elk been een krat bier op weg naar de eindstreep met de wetenschap dat er morgen weer een dag is, weer zo’n zelfde dag🙄 waarin het én loodzwaar is én je samen met je vrienden😮 bent.

De moraal van dit verhaal? Die is er niet eigenlijk niet😳 behalve dan dat het zonde is van al dat lekkere bier🍻 om het te vermengen met thuisbezorpizza😩 en ik je verwijs naar de disclaimer bij dit blog waarin in uitermate ingewikkelde juridische taal de boodschap staat: ‘don’t try this at home’🤣 .

Vandaag is 4e dag van m’n eerste 💊chemoweek die 5 dagen duurt en daarna nog 5 keer met tussenpozen van 3 weken terugkomt. Het doet allemaal geen pijn💪🏾, ik hang niet boven te pot en weet me er aardig doorheen te slepen👊🏼. Slepen Edwin? Niet dansen🤔? Nee, het is nu echt ‘slepen’ en het voelt qua energieniveau zoals ik het hierboven al verhalend heb neergezet😸. Het is op dat vlak loodzwaar terwijl het op mentaal vlak ook pittig is maar weer niet zodanig dat alles ophoud, ik lees nog lekker een stripboek, sjouw een rondje door de buurt, eet lekker en geniet van een goede ☕️espresso terwijl ik me omringd weet door mijn lieve engel💑, zoon💕 en een hoop betrokken mensen👍. Kortom; goed te doen maar fysiek loodzwaar en als het mij genezing brengt zal ik achteraf zeggen; het was het me meer dan waard. Nu m’n 4e 💊dosis innemen, morgen de 5e & laatste en daarna 3 weken herstel🖖.

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm. Bookmark de permalink .

14 reacties op Een krat bier

 1. Christjan Soethout zegt:

  Hoi Edwin,
  Leuk te lezen dat je de dag plukt en geniet van elk moment. Sterkte met de chemo’s en houd jezelf vast dat er na elke chemo weer eentje minder moet.
  Succes.

  Geliked door 1 persoon

 2. Emmanuel zegt:

  Mooi stukje weer, maar (sorry!) niet herkenbaar…
  Ik ben nooit een combinatie-consument van bier/pizza/shoarma geweest in de overdadige zin des woords.
  En dat brakke wil ik je werkelijk niet toewensen, maar wel sterkte en goede moed als je er onder gebukt gaat. Een rechte rug zorgt ervoor dat je met je hoofd dichter bij of zelfs in de wolken bent.
  En dat laatste kan in de figuurlijke zin nooit kwaad….😃
  Pax!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wilma zegt:

  Heel veel sterkte toegewenst de komende tijd, en fijn om wat van je te horen.

  Geliked door 1 persoon

 4. franscaptijn zegt:

  Ondanks alles wat jullie mee maken een blog waarbij ik effe lekker gelachen heb. En ondanks alle ellende komen er ook nog weer vrienden…??? Dit soort momenten in relatie tot die kratten bier… ik wens je ze toe want die vergeet je niet meer. Wat die Chemo aan gaat begrijp ik de vergelijking in zwaarte en ik hoop dat je die zwaarte toch straks mag en kunt afsluiten dat het je meer dan waard was en je dat dan snel mag vergeten.

  Hugs,

  Frans

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Volgens mij “sta” je er goed in. Zet ‘m op kerel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ronald zegt:

  Succes Edwin! Erg goed ( een leuk!) beschreven. Ik hoop voor je dat je ook lekker kunt blijven eten, deze keer. Ik hoor zeer verschillende verhalen over hoe mensen chemo’s beleven, uiteraard afhankelijk van de persoon en van de soort chemo. Ik hoop van harte voor je dat het je dat brengt, waar je het voor doet, en volg je blog met veel interesse. Keep going!

  Geliked door 1 persoon

  • HoiEdwin zegt:

   Hoi Ronals, geur en smaak zijn nog prima in orde, wel wat minder eetlust maar dat is in mijn geval niet zo’n probleem want ik eet ook ‘gewoon’ als ik er geen zin in heb. Ik hoop het met je mee en nog twee chemoweken te gaan en dan moet een MRI laten zien of het z’n werk heeft gedaan.
   Pax et Bonum, Edwin

   Like

 7. Carl de Hulsters zegt:

  Hoi Edwin,
  Wat een kracht heb jij om alles zo positief te blijven zien. Ik voel met je mee en hoop dat jij ook nog eens zulke positief berichten krijg als ik deze middag. De chemokuur slaat aan en de vierde welke voor a.s. woensdag was gepland is uitgesteld. De professor moet nu eerst bekijken hoe verder, volgens de dokter deze middag eerst nog een behandeling en of operatie maar dat horen wij volgende week donderdag in het UZ te Gent.
  Ik mag nu de komende weken zonder chemo wat aansterken.
  Edwin heel veel kracht en geniet van de kleine dingen, maar dat doe je volgens, alle goeds!
  Carl

  Geliked door 1 persoon

  • HoiEdwin zegt:

   Hoi Carl,
   Ik heb een goed moment gepakt om het zo op te schrijven maar eerlijk is eerlijk, die momenten waren schaars want het was grotendeels ‘slepen’, janken en mezelf vreselijk treurig vinden……😓 .
   Wat een ontzettend goed nieuws zeg💪🏾, ik wens je een goede ‘hersteltijd’ toe en nog een enorme hoop tijd daarna met al je geliefden💕.

   Pax et Bonum, Edwin

   Like

 8. Tjeu Janssen zegt:

  HoiEdwin. Ik neem aan dat je als brandweerman een behoorlijk rekenkundig vermogen hebt. Reken er maar op dat jij door wat er in jouw hoofd zit, in mijn hoofd bent gekomen. En je gaat er nooit meer uit.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ingrid zegt:

  Ha Edwin,
  Ik geloof niet in toeval, maar toevalligerwijs kwam ik je weer tegen op de digitale snelweg. Wij ontmoetten elkaar bij de VO in 2013. Goed om te lezen dat je er nog immers strijdvaardig in staat en nog steeds die heerlijke ontwapenende humor bezit! Sterkte de komende tijd met de behandelingen en wie weet tot ziens!

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   HeHoi Ingrid,

   Ik herinner me je nog volgens mij, krullebol toch? Mocht je ook aan snoekboek doen (buiten Duckstad ook wel bekend als facebook) zoek me dan eens op (Edwin van Dijk of HoiEdwin), dan zie je dat ik niet alleen bezig ben met mezelf te ‘fixen’ maar we komende week ook de sleutel krijgen van onze nieuwe hut en dus op weg zijn naar een verhuizing (one way or the other…..)

   Hartelijke groet, Edwin

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s