Heuveltje af

bergaf.jpg

Met de verhuizing naar het fijne Kattendijke al weer twee weken geleden, beseffen we ons hoe goed we het getroffen hebben op ons nieuwe stekkie🏡 hier in deze mooie omgeving. Dat besef wordt de laatste dagen des te groter omdat de volgende verhuizing die ik zonder mijn dierbaren moet gaan nu toch rustig aan meer en meer in beeld begint te komen😳… Het gaat heel rustig ‘heuveltje af’😢. We merkten het de afgelopen week aan de toenemende vermoeidheid en vanaf gisteren helaas ook aan neurologische verschijnselen; plots opkomende misselijkheid en nare hoofdpijn in het tumorgebied. Hoe hard dat ‘heuveltje af’ nu gaat is uiteraard onduidelijk maar sinds het slechte nieuws van begin januari van de regressie begint het nu voor het eerst echt voel- en zichtbaar te worden.

En dan? Dan is er zoveel❣️ Zoveel tegelijk, zoveel wat tegenstrijdig is maar zich toch tegelijkertijd manifesteert. Verdriet en pijn terwijl er tegelijkertijd warmte, dankbaarheid en genegenheid is. Hoop op toch nog………….en tegelijk het beseffen van niet meer……… Een optimistische eigenwijzigheid om lekker puh😛 nog niet dood te willen gaan en het verdrietige besef dat deze beker mij toch echt niet nog een keer voorbij zal gaan🤔.

Hoe het ook zij, ik heb al vele woorden gevonden en gegeven aan dat we ons overkomt en ik straks ga ondergaan maar de woorden komen minder vlot en lijken zich te voegen naar dat wat onvermijdelijk komen gaat, nu nog niet is, maar stukje bij beetje als een warme 🌬bries in vroege 🌷lente of een eerste ❄️sneeuwvlok in de late 🍁herfst er zo onverwachts snel kan zijn terwijl je tegelijkertijd weet dat het onvermijdelijk komt, alleen weet je niet precies wanneer.

Goed, meer is er nu niet behalve de vraag om, en het vertrouwen in, jou nabijheid in het lezen van dit stukje tekst, wellicht je betrokkenheid door een aanraking, een kaarsje in een ⛪️kerk, een gezamenlijke lach😂, een verborgen traan of een hartstochtelijk samen gehuilde 😭traan. Hoe het ook zij, mijn opgave zit in het vredig aanvaarding van dát wat komt op de tijd dát het komt op de wijze waarop het komt. Ik heb overeenkomstig mijn werk🚒 binnen het domein van de ‘vakbekwaamheid’ de afgelopen jaren al flink mogen (lees: moeten) oefenen en nu komt stap voor stap de tijd om te gaan ervaren of ik er echt zo klaar voor ben als ik hoop, bid🙏🏻 en denk te zijn. En dan nu voor jou, de jouwen en ook voor mij en de mijnen een diepgevoeld Pax et Bonum🙏🏻

En mocht je twijfelen over ‘zal ik nog eens langskomen☕️ maar zou hij dat wel willen/aankunnen?🤔’; ik ben al een hele grote jongen geworden💪🏾 en ben heel goed in staat om aan te geven of ik iets aankan of juist niet dus mailbel / app gerust, ik zal hierover eerlijk naar je zijn en als de omstandigheden er toch niet naar zijn een gemaakte 🤝afspraak afbellen, liever dat dan helemaal geen afspraak👆🏽

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm. Bookmark de permalink .

34 reacties op Heuveltje af

 1. Hanny Jansen zegt:

  Beste Edwin, ik brand zeker een kaarsje voor jou en je dierbaren. Voor licht en warmte! Heb het goed! Hanny

  Like

 2. Joyce en Edwin zegt:

  Edwin, we zien erg uit naar dat gezellige kopje koffie in jullie nieuwe stekkie op 9 december! En wie weet wat de dag nog meer brengt maar dat zien we dan wel. Een mooi vooruitzicht en tegelijkertijd heel dubbel. Onvergetelijk wordt het zeker! Hou vol met alle ups en downs en met de mensen die je lief zijn.
  En je weet hoe donker een dag soms kan zijn vindt altijd dat ene kleine lichtpuntje 😘

  Like

 3. Wilma zegt:

  Hallo Edwin
  Weer met verbazing je stukje gelezen.
  Sterkte met alles en geniet nog even van je mooie huisje.
  Liefs Wilma .

  Liked by 1 persoon

 4. Carl de Hulsters zegt:

  Hallo Edwin,
  Vol verbazing lees ik weer de kracht die jij hebt, ik hoop van harte dat je nog een tijd mag genieten in jou geliefde Kattendijke. Hopelijk duurt het “Heuveltje af” nog een hele tijd en kun je nog genieten met je geliefde gezin.
  Ik zal zeker a.s. zondag in de kerk een kaarsje laten branden.
  Groeten uit Westdorpe,
  Carl

  Like

 5. Nellie Heemskerk zegt:

  Goedemiddag Edwin,
  Bewondering en respect voor de manier waarop je omgaat met jouw ziek zijn. Ik wens jouw en allen die jouw lief zijn nog een mooie tijd. Weet dat ik aan je denk en hier branden regelmatig kaarsjes 1 voor mijn dochter, 1 voor mijn lief, 1 voor mijn neefje, 1 voor een vriend, 1 voor mijn allerliefste vriendin en 1 voor jou. Elke week heb ik een kaarsjes dag en komen jullie allemaal aan de beurt. Lieve groet voor allen, Nellie

  Like

 6. Evelien Esser zegt:

  Dank voor je mail Edwin Met het nemen zoals t is De pijn van het heuveltje af En het zien wat er nog wel op dat heuveltje is. Warme groet Evelien

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Liked by 1 persoon

  • HoiEdwin zegt:

   Op het heuveltje is zoveel moois te zien, de gladde steentjes op het pad en de keulen in de weg wegen bij langend niet op tegen al het moois dat vanaf het pad te zien, ruiken en te beleven is🖖

   Like

 7. Bill Monkau zegt:

  Edwin, de vele reacties op jouw blog lezen als een deken van warmte. Wat kan ik daar nog aan toevoegen. Wel, misschien wat gestamel, waarvan ik hoop dat je dit beschouwt als een zaklantaarn in ons gedeelde verdriet. Je mag trots zijn op de voorbeeldige vervulling van je rol als echtgenoot, vader, collega, familielid en vriend. De buitengewone moed en volharding waarmee je er steeds weer in slaagt ons kond te doen van de naderende overgang, is bewonderenswaardig, evenwichtig en eerbiedwaardig – zo heb je je in mijn hoofd en hart monumentaal geïnstalleerd.

  Like

 8. Emmanuel zegt:

  Mooi geschreven en binnenkort maar eens een bakkie doen samen.
  Gevoelsmatig ga je langzamerhand het heuveltje af, maar een beklimming is vermoeiender.
  Gezien je vermoeidheid…..ga je wellicht het heuveltje op….en dan….het uitzicht…..
  Goh, wat wens ik jou een mooi uitzicht toe, ondanks alles!
  PAX!!

  Like

 9. Jan Witvoet zegt:

  Ik heb nu een gebed voor je en straks in februari een bezoekje… tot dan! Ik denk aan je. Veel!

  Like

 10. Gabrielle Jansen zegt:

  Hoi Edwin. Wat kan jij mooi schrijven. En hoe je er mee omgaat. Diep respect. Ik zal voor je bidden en een kaarsje aansteken.

  Gabrielle.

  Like

 11. Geneviève zegt:

  Beste Edwin,
  Ik heb je nooit ontmoet en kennje niet persoonlijk. Via Vereeuwigd kwam ik je tegen en heb je me geraakt. Ook hier zal een kaarsje met goede intenties voor je branden. Ik wens jou en je dierbaren veel goeds.

  Like

 12. Jasmijn zegt:

  Edwin, Wat een reis. Ook hier een kaars aan voor jou/jullie bij de boedha. ❤ liefde en kracht.

  Like

 13. Nico Walschap zegt:

  Hoi (sinds kort) buurman Edwin,
  Ook al zullen we helaas fysisch hier misschien in Kattendijke niet lang mogen genieten van deze titels “buurman”, ik weet wel dat je een bijzondere sterke buurman zult blijven in eenieders gedachte. Wat ben ik toch al blij dat ik je nog mogen leren kennen heb hier in dit kleine pittoreske dorpje. Ik hoop echt voor je dat je “Bergje af” langzaam, zonder te veel vervelende putten in de weg en niet te stijl mag verlopen en een zachte finish mag hebben.
  En als we jullie met iets kunnen helpen, laat jullie dan horen he.
  STERKTE BIKKEL !!!

  Like

 14. Bernard Ruijsink zegt:

  Hoi Edwin,
  We hebben een rijtje namen van vrienden, kennissen en buren waar we dagelijks voor bidden, daar past makkelijke een KattenDIJKenaar in. Voor jouw en je dierbaren heel veel sterkte en Gods nabijheid gewenst!

  Like

 15. Wim Van Verre zegt:

  Dag Edwin,

  We kennen elkaar niet, maar toch ook wel. Ik zat twee jaar geleden bij Lidewij op de Tiki en door wat zij vertelde heb ik ook jou leren kennen. En nu volg ik al een tijdje hoe het met jullie gaat.

  Ik zou willen dat mijn woorden iets konden veranderen, maar die macht heb ik niet. Misschien is het ook niet nodig, want er is veel dat jij al weet en ik nog niet. Alleen ben ik dankbaar dat ik jouw woorden mag lezen omdat ze geschreven zijn op een plaats ergens verder op het spoor dat we allemaal volgen. Ik ben blij dat je ons door jouw ogen laat meekijken naar wat er achter het raam is, want wij zijn hetzelfde, alleen gescheiden door afstand en een aantal stations op de route ernaartoe. Ik hoop dat er voorbij de tijd, voorbij het laatste station een plaats is waar we samen kunnen spelen. Daar kijk ik naar uit.

  Tot zolang groet ik je vanaf mijn stukje spoor en wens ik je een goede reis op het stuk dat jij af te leggen hebt.

  Vanuit het hart, ook aan Lidewij,

  Wim

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Dank je wel Wim, mooi van je te horen/lezen, Lidewij spreekt met veel bewondering over je; eerst over je fysieke prestatie tweewekelijks naar de opleiding toe en daarna over de innerlijke kracht in je eindpresentatie. Fijn dat ik je kan laten meekijken op mijn reis die wellicht in een andere vorm ooit ook eens jou reis wordt. Voor dan; ik leg het speelgoed alvast klaar. Hartelijke groet, Edwin

   Like

 16. Christella zegt:

  Beste Edwin, steeds weer ben ik onder de indruk van hoe mooi jij kunt verwoorden wat er in jou omgaat. Met diep respect, bewondering en een traan lees ik je berichtjes. Carpe Diem en hoop dat je reis rustig , zonder obstakels , mag verlopen. Heel veel sterkte en een dikke knuffel voor Lidewij!

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Dank voor je traan Christella, ze is een fysieke uiting van iets groots genaamd de ‘liefde’. Zo veel bezongen en beschreven maar zo af en toe komt ze fysiek tot uiting in een traan, een zoen, een knuffel en ga zo maar door🙏🏻

   Like

 17. Erna Nieuwstraten zegt:

  Lieve, sterke Edwin,

  Je 1 keertje vluchtig gezien, snelle hand geschud bij ‘Down to earth’ . Jouw manier van schrijven geeft me iedere keer ’t gevoel daadwerkelijk naast je te zitten en je lessen te luisteren en te leren. Dankbaar met heel veel bewondering en respect. Door tranen steeds geen reactie gepost, geen woorden kunnen vinden. Mócht je tijdens je klim geen woorden kunnen vinden….. weet dan dat ik naast je zit.

  ‘Up to heaven’ …. ik wens je een prachtige reis!

  ❤ Erna

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s