Lights will guide you home

Lights will guide you home

Lights will guide you home.

Ken je dat heerlijke nummer ‘I will fix you’ van Coldplay? Zo’n nummer dat zich zo lekker in je hoofd weet te nestelen en door de dag heen kleine stukjes loslaat in je brein waardoor de woorden een steeds diepere lading krijgen en je brengen naar een stukje van jezelf dat aandacht nodig heeft en behoefte heeft aan juist die woorden die op dat moment zo lekker rustig door je brein drijven.

Lights✨ will guide you home, en dat in de lekkere trage melodie waarin het gezongen wordt. Nadat een vriendin me het nummer weer eens deed herinneren dreven deze woorden rustig door mijn brein. Het is een zin zonder vraagteken. Geen hopen, geen vragen, niet eens een verlangen of een behoefte maar een ‘weten’, een ‘rotsvast geloven’ of nog beter, een ‘vertrouwen’ dat er straks, als ik dit aardse leven aan het verlaten ben, lichtjes✨ klaarstaan om me thuis te brengen, me zachtjes de weg te wijzen👈 naar daar waar ik heen mag gaan, waar ik in essentie nooit écht van weg ben geweest, wat nooit van mij weg is geweest maar waar ik nu zonder de balast van dit ‘ik’ dat ik ‘ik’ noem(de) naar toe mag gaan om er vredig in op te gaan😍.

‘I will fix you’, de titel van dit nummer dreef ook rustig rond en hoewel ook dit een zin zonder vraagteken in het nummer is, vormde dat vraagteken zich wel. I will fix you? Maar waarom dan😳? Wat moet er gefixed worden dan? Langzaam kauwend op deze zin, op deze vraag, komt het woord ‘tevreden’ bovendrijven. ‘Tevreden’, er is helemaal niks meer te ‘fixen’, ik ben, net als jij, al ‘gefixed’, helemaal ‘ok’ en voldaan. Ik typte eerst de zin ‘ik ben tevreden’ maar het stukje ‘ik ben’ klopt niet. Er is alleen maar dat ‘tevreden’, een zachte rust die zich soms in alle lagen van mijn wezen nestelt om me dan een gevoel te geven dat voor mij volledig klopt en tegelijk volledig in tegenspraak lijkt met de vaak heftige emoties die de woorden ‘kanker’ en ‘doodgaan’ gewoonlijk oproepen. ‘Te’ is nooit goed en het woordje ‘en’ betekend vaak hetzelfde als ‘maar’. Haal het ‘te’ en het ‘en’ weg en het woord ‘Vrede’ blijft over. Een woord dat mij als voormalig blauwhelm☮️ na aan het hart ligt en nu onderdeel van me geworden is op een manier die ik niet had kunnen bedenken, hooguit heb durven vermoeden en nu vanuit dat lichtje in mezelf dat ook in jou leeft (écht waar❣️) naar de oppervlakte is komen drijven om er naar ik hoop, verlang en bid🙏🏻 een plekje heeft gevonden waar het tastbaar blijft totdat ik er na dit aardse sterven rustig in op mag gaan.

En dat sterven Edwin, ‘Waar op de route ben je?’ is soms de oprecht gestelde en vaak onuitgesproken vraag? De boodschap ‘3 tot 6 maanden’ is inmiddels ruim 3,5 maanden oud dus de ondergrens heb ik toch maar weer gehaald💪🏾. De tumor blijft vocht aanmaken en de medicatie💊 om dit vocht uit mijn brein te halen is inmiddels verdrievoudigd wat laat zien dat de groei langzaam maar gestaag doorgaat. Hoe snel of hoe langzaam het nu gaat, het gaat zoals het gaat en of ik dat ‘snel’ of ‘langzaam’ vind gaan, is vooral iets dat in mezelf zit en ik neem het zoals het komt en daarmee gaat het niet ‘langzaam’ of ‘snel’, het gaat gewoon zoals het gaat, zo gaat het zonder daar verder nog iets van te vinden. Voor mij is het een hopen, een bidden dat ‘ik’ die geestesgesteldheid bij me weet te houden, dat de tumor wegblijft van dat deel van mijn brein dat me anders zou kunnen laten voelen en dat ik in deze vrede de Vrede die met een hoofdletter geschreven wordt, als het tijd is, als het ‘Uw wil geschiede’ daar is, zachtjes onder de begeleiding van ‘the 🕯lights that will guide me home’ binnen mag gaan.

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Lights will guide you home

 1. Tjeu zegt:

  Slechts stilte rest mij.

  Like

 2. Joyce en Edwin zegt:

  Weer mooi geschreven!☺

  Geliked door 1 persoon

 3. Bea zegt:

  Hallo Edwin,
  Ik heb net de boeken van Lorna Byrne gelezen. Een vrouw uit Ierland die engelen kan zien. Beetje raar… meer ongelofelijk. Ik ben er van onder de indruk. Hoe zij met engelen leeft en praat is inderdaad ongelofelijk, niet omdat het niet kan maar voor mij moeilijk te geloven is, puur omdat het voor mij niet te bevatten is.
  In haar boeken verteld zij over haar leven en ook over hoe haar man al jong gestorven is. Over de armoede en alle moeilijkheden in haar leven. Boven alles verteld ze over de vrede die ze ervaart en kracht door de Engelen. Ze verteld dat er maar 1 God is, geen christen God, geen islamitische God en geen Joodse God. Ook al is ze zelf Rooms Katholiek en gaat ze naar de kerk is ze ten volle overtuigd dat God 1 is.
  Wat een mooie gedachte, op deze wereld maar 1 God die zijn engelen stuurt om ons te helpen. Hoe heerlijk om te weten dat jij ook straks naar deze God mag gaan die Vrede en heelheid geeft. Niet een nieuw lichaam waar het vaak om gaat. Je ziel mag terug naar waar het vandaan komt. In heelheid en in Vrede.Je beschermengel zal je begeleiden.
  Jij mag hier blijven in het hart van je dierbaren, in je woorden en je boodschap van Vrede.Jij laat ons door je blog zien welke moeite, teleurstelling, pijn, verdriet, hoop, vriendschap, wijsheid, natuur en uitdagingen je leven de laatste jaren beheersten. Maar je geeft ons een heel belangrijke boodschap mee dat je nu het einde van je reis in zicht komt er vrede is.
  Ik weet nooit wanneer je laatste blog is maar ik denk wel aan je vrouw en kind. Met jou zal bij hen de Vrede verdwijnen. Ze zullen uit een dal moeten opkrabbelen. Het zal goed komen dat weet jij al. Ik vraag je dus toch nu al, mogen wij die jou volgen dan ook hen schrijven? Ik ken ze niet alleen jou. Zij zijn wel een deel van jou wat je achterlaat. Praat er maar eens met ze over. Waar wij volgers iets kunnen achterlaten voor hen.
  Nu eerst nog genieten van elke dag. Ik heb geleerd dat ik van God maar 1 dag per keer krijg. Daarom probeer ik iedere dag iets te vinden waar ik van kan genieten ondanks alle dagelijkse beslommeringen. Iedere dag iemand wat liefde te geven of een vriendelijk woord. Dat is voor een “gezond”mens wel eens een uitdaging, vaak heb ik het gevoel dat we worden geleefd door werk, gezin en maatschappij. Dank je dat jij ons ook help om met beide benen op de grond te staan.
  Wil ik jou het gebed doorgeven van Lorna Byrne (google haar maar eens).
  Het woord heling in het gebed is niet het woord genezing lichamelijk. Maar ik laat het jou zelf maar ontdekken of het jou kan helpen in deze tijd.

  Gebed van de helende engelen,
  Dat van God naar de aarde is gebracht.
  door aartsengel Michaël.

  Laat, o helende engelen
  Uw hemelse heerscharen
  Neerdalen op mij
  En op al mijn dierbaren.
  Laat me de straal van uw
  Helende engelen op me voelen,
  Het licht van Uw helende handen.
  Ik zal u heling laten beginnen
  Zoals God het toestaat.
  Amen

  Edwin, ik wens je vrede, vrede en nog meer vrede.Maar boven alles een alles vervullende diepe innige oprechte liefde, van alles en iedereen om je heen. Goddelijke Liefde die elke vezel vult.

  Veel liefde en zegen van mij,

  Bea

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Dank🙏🏻 je wel Bea.
   Wat mooi wat je met me deelt en fijn het Gebed van de helende engelen weer op mijn pad te krijgen. Ik kreeg het een paar maanden terug naar me toe via een andere weg en draag het elke ochtend bij me in mijn ronde lopen in de laten nacht/vroege ochtend samen met wat andere prevels waarmee ik nacht sluit en de dag open.

   Wat je schrijft over de wijze van zien van Lorna resoneert bij me. Het woord ‘God’ valt ook binnen dit ‘ene’, het is maar een woord dat wij mensen gegeven hebben aan iets onzeggelijks dat zowel grootser is dan wij en tegelijk dat is wat wij ten diepste zijn. Heerlijk om over te mijmeren, op te vertrouwen, op te bouwen en naar te verlangen.
   Op je vraag in de richting van mijn nabestaanden: Lidewij zal enige tijd na mij overlijden een bericht op dit blog plaatsen en de reacties dus ook zien. Ze is dan in staat op deze wijze te reageren of via mailcontact aangezien ze die als beheerder dan ook in kan zien. Dit blog zit gekoppeld aan facebook dus ook via dat medium is contact dan mogelijk.

   Pax et Bonum, Edwin

   Like

 4. K.G. Prent zegt:

  Dank voor uw mail. Groet Karel

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter Smir zegt:

  Hoi Edwin,
  Je blogs worden steeds mooier. Inspirerender. En ook relativerend. Ik schrijf deze woorden in het ziekenhuis, aan het bed van mijn dochter van bijna 17. Amandelen geknipt. Minor surgery natuurlijk, maar altijd naar om je dochter pijn te zien lijden. En als ze dan slaapt zie ik een bericht van Hoiedwin: lights will guide you home. Even dacht ik dat je er niet meer was, dat je familie deze mooie titel had bedacht als afscheid. Maar je bent er dus nog. En hoe. Je woorden hebben me weer diep geraakt. Wat mooi dat je je zo door licht omringt weet. En zoveel vrede kent. Ga in vrede, zeg je me. En ik wens het jou. Mijn beslommeringen zijn na het lezen van je blog opeens heel nietig. Het ga je goed Edwin, dank weer voor de mooie woorden.

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Dank voor je ‘geraakt zijn’ Peter, het is een zegen in contact te zijn met zoveel mensen die nog in staat zijn zich te laten raken, mensen met een zacht ‘schild’ die bereid zijn geraakt te worden en daarmee dicht bij elkaar te zijn.
   Ja, ik ben er nog, en hoe precies weet ik niet (maakt me ook niet zoveel uit) maar ik geloof dat dat in mij wat niet past in het woordje ‘ik’ er blijf ‘zijn’ ook als dit stof weer tot stof vergaan is. Alle goeds voor jou en je dochter, ik neem je/jullie mee in mijn gebed🙏🏻

   Like

 6. Edwin jij raakt ons en velen met ons! Jij maakt ons duidelijk dat al wat werkelijk leeft, eindig is.
  En doordat jij ons allen vertelt over dit aspect van het leven. Creëer je bij velen van ons een bijzondere innerlijke ruimte. Jij bent daarin onze grote voorbeeld!
  Innerlijke ruimte die je verwijst naar een gemoedstoestand die je dan in staat stelt om in alle rust en vrijheid om te gaan met directe emoties en verhoudingen die door een situatie wordt opgeroepen. Door deze bespreekbaarheid creëer je ruimte.
  En dat je dit met veel mensen deelt, bevestigd dat je voor veel mensen heel veel betekend!
  Ze voelen zich verbonden met jou, je lieve vrouw Lidewij en zoon Myrddin.
  Een lieve,warme groet van bemoediging van ons,
  Albert en Aly.

  Like

  • HoiEdwin zegt:

   Lieve Albert en Als, sjemig, dank je wel zeg. Het woord ‘voorbeeld’ laat ik graag aan me voorbij gaan, ik ploeter ook maar wat voort en lijk best aardig voor te kunnen ploeteren met deze ongenode gast in mijn hoofd. Fijn van jullie te horen, fijn dat ik iets mag betekenen voor jullie en als beloning jullie verbondenheid met mij en de mijnen mag ervaren. Pax et Bonum voor jullie aldaar in het mooie Dwingeloo! Edwin

   Like

 7. Emmanuel zegt:

  Mooi verwoord. Om op te gezinnen.
  Sterkte en vreugde!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s