Verwonderd, verbijsterd en dankbaar🙏🏾 tóch weer een nieuwe dag🌅

Wederom voor de ‘niet-Snoetbookers’🙀 onder ons een paar krabbels✍🏽 vanaf ‘Snoetbook’ naar Blogformat🖖🏼

Wij mannen kijken graag in die donkere misterieuze ogen die we de ogen van een vrouw noemen😍. Bijna net zo mooi is het kijken in de dogen een arts terwsijl zijn lippen verbaasd stamelen ‘je verbaasd me al laren en het houdt met dat verbazen😳 maar niet op’💪🏽. Dit was een halve dag nadat ik m’n ogen open mocht en kon doen en vol blijdschap dacht ‘Yes, lekker tóch wéér een dag🙏🏾. Ik had er op dat vroege moment in de ochtend door een ontbrekend geheugen aan de ca. 24 uur daarvoor)nog geen flauw benul van hóé bijzonder deze dag eigenlijk was……😧. Een appje naarLidewij met de boodschap:’he lief, ik ben ff de stad in voor een boodschapje,hoop dat je lekker geslapen hebt’, sloeg in als een bom💣en pas enige tijd later kwam met stukjes en beetje bijme binnen hoe de dag daarvoor ver lopen was. Nog steeds herinner ik me nagenoeg niks op wat flarden na en helaas…….🤕het creperen is er weer wel diep ingeprent😭. ManoMan, wat kun je een pijn hebben voordat medicatie aanslaat. Gelukkig deed het dit wel en ben ik in slaap gebracht met het idee dat ik daar niet meer uit wakker zou worden. Kortom, ‘neem afscheid’ was de boodschap aan gezin en familie gaf de arts aan en stel vrienden en anderen in staat dat ook te doen.
En tja, toen werd ik wakker👋🏾.om een paar uurtjes en espressootjes later naar de stad te gaan😅. Wat volgde was een fantatische maar vooral ook uiterst verwarrende dag voor zowel m’n geliefden als voor mezelf. Wat nu volgt is een geduldig afwachtend op dat wat nu heel dichtbij is en met het uur een beetje dichterbij komt. Het bestaat uit het nog meer besef van ‘houden😍 van’, ‘dankbaar 🙏🏾zijn voor’ en vertrouwen hebbenop een door het Paasfeest aangelicht pad dat ik straks hand in hand met Hembewandelen mag✝.

En toen? En toen Was plots ook een hoop pret want een onderhoudsdosering morgine om de hoofdpijn op afstand te houden, is een pretpakket waar geen cabaretier tegenop kan😂.

En toen, en toen, en toen? En toen was er vanochtend
Nogmaals het begin van een nieuwe dag, vele warme gebaren die hierheen stromen en ook ‘gewoon’ ook een ‘gewone’ dag met allehande lekkers, een hoop spierpijn van twee dagen (letterlijk) krom liggen van de pijn en het nemen van ‘dat wat komt’ zoals het komt enhet liefst tóch nog een béétje extra. We krijgen allemaal één dag tegelijk en zelfs dat weet niemand bij de morgenstond🌅helemaal zeker. Hoeveel dagen/uren ik nog door mag in bessuretijd dprobeer ik te laten ‘zijn’ zoals het komt én te aanvaarden zoals het komt terwijl ik jullie tegelijk vrijelijk, nogmaals,vol vertrouwen,genegenheid& dankbaarheid vraag om jullie gebed en/of goede wensen voor mij en de mijnen om een rustig(er) ‘op weg mogen en kunnen gaan’ en voor hen die ik zo liefheb een zachte landing in de tijd die komen gaat🙏🏾’

 

Pax et Bonum,

Edwin

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm. Bookmark de permalink .

4 reacties op Verwonderd, verbijsterd en dankbaar🙏🏾 tóch weer een nieuwe dag🌅

 1. Dirk Jan Bestman zegt:

  Hallo Edwin, heel veel sterkte gewenst in deze blessuretijd. Maar zoals jezelf ook zegt ook deze tijd zal eindigen wetende dat het einde van deze tijd zal overgaan in een tijd van volle heerlijkheid en liefde van onze Here Jezus. Er wordt voor je gebeden dat deze blessuretijd verdraagzaam mag zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bea zegt:

  Hoi Edwin, Wat een heerlijk cadeau voor jou en al je geliefden. Een nieuwe dag en natuurlijk dat lekkere kopje espresso. Brr ik moet er niet aan denken, doe mij maar gewoon een kopje zwarte koffie. Net vers ingeschonken en naast mijn computer gezet. Prachtige preek gezien via Hour of Power. Hij preekte nav inzichten van Henri Nouwen. De boodschap, je bent niet wat anderen over je zeggen, je bent niet wat je hebt, je bent Gods geliefde kind. Hoe fijn om dat te weten. Jij en ik precies goed gemaakt naar zijn evenbeeld. Wat een opluchting dat we mogen zijn wie we zijn.
  Jij hebt weer een dag gekregen om weer te zijn wie je bent. Het is heerlijk dat jij onder de alles verwoestende kanker Edwin mag blijven met je eigen kijk op het leven, je blog waar ik je gedachten mag volgen en je liefde uit mag proeven. Je zet iedereen op scherp om te genieten van elke dag van de liefde om ons heen, deze te omarmen en te geven.
  Dank je Edwin voor jou bijdrage aan het leven op deze zieke aardbol. Fijn dat jij weet dat er ook een nieuw Leven is na deze. Kijk je lieve vrouw en zoon diep in de ogen vandaag. Drink de liefde en vaar daar maar de dag op door.
  Je bent in onze gebeden en meer dan dat je bent in de liefde van Christus. Ik bid of God een engelen wake zet om jou maar ook om die je liefhebben en zo graag in jou ogen willen blijven kijken.
  Of ik wensen heb voor jou? Natuurlijk, veel liefde geduld en vriendschap en helderheid van geest. Niet echt een wens dus. Ik mag weten dat je omringt wordt door dit alles.
  Ik vraag jou om vooral ook in je blessuretijd nog mooie herinneringen te maken in de harten van iedereen om je heen, en voor ons als volgers van je blog.
  God houdt van jou en ik ook.
  Bea

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan Witvoet zegt:

  Toch ook weer schrikken hoor… maar, voorlopig weer in de verlenging…

  Geliked door 1 persoon

 4. Hanny Jansen zegt:

  Dank Edwin dat je zoveel wilt delen. Het houdt mij ook altijd bezig, het grote mysterie van het leven, het sterven, God. Ik denk dagelijks aan je, hoewel ik je niet echt ken. Heb het Goed, jij en de jouwen. Hartelijke groet, Hanny

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s