In rust

Gisteravond is Edwin in palliatieve sedatie gebracht. Het ging de laatste tijd steeds verder achteruit, meer pijn, misselijkheid, wanen, verwardheid, zijn wereldje werd steeds kleiner.

Afgelopen weekend heeft hij een opleving gehad, hij heeft een heel liefdevol telefoongesprek met me gevoerd die voor mij voelde als afscheid. Achteraf klopt dat ook. Hij was heel helder, zoals hij jaren geleden was, de oude Edwin. Dat maakte heel veel bij me los, zo fijn om hem weer even helder te horen, zo fijn om zijn liefdevolle woorden te horen en een echt gesprek te hebben.

Ik voel me heel dankbaar voor deze liefdevolle laatste woorden.

Gisteren ging het mis, veel pijn, erg verward en begon wartaal uit te slaan. Hij heeft zelf gevraagd om te mogen slapen. Hij is nog 3x wakker geworden, maar de verwardheid  en paniek nam alleen maar toe, en elke keer hebben ze hem opnieuw in slaap gebracht om hem rust te geven. Uiteindelijk heeft de huisarts gisteravond besloten om hem definitief in slaap te brengen, om hem de rust te gunnen die hij verdient na alle pijn. Hij ligt nu aan de palliatieve sedatie en er wordt verwacht dat hij binnen een paar dagen zal gaan sterven.

Ik voel me heel dankbaar voor ons telefoongesprek, lieve woorden van Edwin zoals hij vroeger was, tijdens dit gesprek al voelde ik dat dit een afscheid was, dat het nu zomaar snel kon gaan. En zo is het ook gegaan.

Ik heb gisteravond afscheid genomen in het hospice, zijn gezicht was ontspannen en glad, eindelijk verlost van de pijn. Ik hoop dat zijn reis in zachtheid en vol liefde is.

Ik zou willen vragen of iedereen een kaarsje voor hem zou willen branden, voor een goede overgang. Zodra het zover is, horen jullie het van mij.

Goede reis mijn lief, voor altijd in mijn hart

kaarsen

 

 

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm. Bookmark de permalink .

15 reacties op In rust

  1. Dirk Jan Bestman zegt:

    Hallo Lidewij,

    Ik wens jou en je zoon veel sterkte toe in deze dagen. De reis naar de hemel waar Edwin het steeds over had is nu voor hem begonnen. Voor hem zal het een mooie eindbestemming zijn. Voor jullie zal het een lege plaats gaan opleveren. Daarom veel kracht en sterkte toegewenst voor jullie beiden en voor Edwin een vlakke weg zonder hobbels en kuilen zodat de reis rustig mag verlopen.
    In onze gebeden zullen we jullie meenemen dat jullie dit mogen ontvangen.

    Groet, Dirk Jan Bestman

    Like

  2. franscaptijn zegt:

    Natuurlijk brandt de kaars hier in Thailand al.

    Vertrouw er op dat de reis van deze fantastische mens voorspoedig zal zijn.

    Fijn dat jullie persoonlijke slot zo diep, intens en liefdevol was.

    Sterkte.

    Frans Captijn

    Like

  3. Bill Monkau zegt:

    De Cursus Theologische Verdieping te Goes was onze ontmoetingsplek. Voor mij was Edwin van meet af aan een licht van bezinnen. Een stralend licht van geven en het goede nastreven. Zijn woorden en blik zijn als stralen die in ieder mens automatisch het beste boven halen. Mij rest enkel een licht van medeleven naar zijn dierbaren. Dat zijn licht van bezinnen voor hen een licht van herbeginnen mag zijn!
    Bill Monkau
    Middelburg

    Like

  4. Emmanuel zegt:

    Voor hem, voor jou, voor jullie zoon, voor jullie families:
    ✌️Vrede en alle 👍goeds!
    💪Sterkte!!

    🕯🕯🕯🕯🕯

    Like

  5. Jan Witvoet zegt:

    Goede reis Edwin. Hou van je.
    Alle goeds voor Lidewij en Myrrdin.

    Like

  6. Bea zegt:

    Lief van Edwin, Nu komt waar je al zo lang wist wat geen komen. Afscheid van jou Edwin, je vriend, je man, vader van je kind en vooral je lief.
    Wij bidden voor je. Moge God je dragen nu het aardse afscheid komt.
    Bea

    Like

  7. bewustzin zegt:

    Eerst was je wereld groot:
    je kon er reizen tot en met,
    maar heel dicht bij de dood
    was hij niet groter dan je bed.

    Maar als het wonder is geschied
    waarop de mensen hopen
    dan gaat er na dit aards verdriet
    een nieuwe wereld voor je open.

    Like

  8. Nellie Heemskerk zegt:

    Wens jou en jullie zoon heel veel sterkte en Edwin een goede reis. Kaarsje zullen we branden. Liefs Nellie

    Like

  9. Marlies Lampert zegt:

    Wat fijn voor je dat je deze mooie liefdevolle afscheidswoorden hebt mogen ontvangen. Heel veel liefs en sterkte voor jullie, Marlies (oudcollega VRZ)

    Like

  10. Ruud Maljaars zegt:

    Goede reis Edwin en behouden aankomst aan de andere kant! Lidewij en Myrrdin veel sterkte gewenst in de komende periode. Hartelijke groet, Ruud (collega VRZ)

    Like

  11. Rian zegt:

    Heel veel sterkte

    Like

  12. Simone zegt:

    Heel veel sterkte voor jullie

    Like

  13. Hanny Jansen zegt:

    Ik wens jullie veel licht en warmte toe. Kaarsje brandt.

    Like

  14. Wilma zegt:

    Heel veel sterkte en kracht toegewenst in deze moeilijke tijd.
    Heel mooi dat Edwin zoveel informatie achter heeft gelaten door zijn Blog.
    Voor velen een steun.

    Like

  15. Familie Schure zegt:

    Lieve lidewij,
    Heb er geen woorden voor… wat een enorme weg hebben jullie bewandeld en wat een respect voor je man! En voor jou!
    Hoop dat hij rust zal vinden en wens jou en je zoon heel erg veel sterkte de komende tijd.
    Dikke x
    Camillo en Marcella

    Like

Plaats een reactie