Vrede voor dit huis

‘Vrede voor dit huis’, het zijn woorden die de evangelist Lucas, Jesus laat zeggen in zijn evangelie (Luc. 10:5) bij het uitzenden van zijn leerlingen over de wereld. Vrede voor dit huis……, deze tempel van mijn ziel, waarvan ik nu al bijna 44 jaar mag genieten en zoveel zorg voor draag. Vandaag zijn we bij de neuroloog geweest om te horen welke stormen de Vrede in mijn huis bedreigen en op welke wijze de artsen in Tilburg denken die storm te kunnen bedwingen.

Het advies vanuit Tilburg is om het tumorweefsel aan te pakken met dezelfde chemotherapie als de vorige keer (9 maanden lang 1 week per maand een chemokuur). Dit is een relatief nieuwe aanpak waarvan geen data beschikbaar is over de kans van slagen.

Vrede voor dit huis. Het voorstel van de artsen betekend dat de nu al zo verstoorde Vrede in mijn huis nog verder verstoord word door 9 maanden chemotherapie. De tijd die ik nog heb in dit huis wordt dan wellicht wat verlengd, hoewel dat geenszins zeker is, maar wel zwaar belast door de voorgestelde zware medicatie en behandeling.

Kanker, vele boeken zijn erover volgeschreven maar het geeft mij Vrede & hoop te weten dat al onze lichamen fouten maken bij de vernieuwen (kopiëren) van onze cellen en dat ons immuunsysteem deze kopieerfoutjes dag in, dag uit opspoort en onschadelijk maakt. Mijn immuunsysteem doet het best aardig maar dit specifieke foutje heeft hij niet door, snapt hij niet en maakt hij dus niet onschadelijk.

In India is een homeopathisch medicijnprotocol ontwikkeld waarmee het immuunsysteem een hele specifieke ‘update’ krijgt om een specifiek probleem beter aan te kunnen pakken, in mijn geval een hersentumor. Met deze therapie bewaar ik de ‘Vrede in mijn huis’ en de slagingskans is ook nog eens 70% of hoger, dit  in tegenstelling tot de kans van slagen van een reguliere behandeling met chemo. Om die slagingskans nog wat verder te pimpen ben ik begonnen met een ‘antikankerdieet’ waarmee ik de leefomgeving van een kankercel zo oncomfortabel mogelijk maak.

No worry, niks exotisch hoor, in de basis komt het neer op veganistisch eten, 0% suiker en een aantal supplementen.

Wil je meer lezen dan kun je wat globale informatie vinden op:

http://www.banerjiprotocolsnederland.nl

http://voedingkanker.nl/banerji-protocol-bij-kanker/

Uiteraard hebben we afspraken gemaakt om de zaak in mijn bovenkamer goed in de gaten te houden en ik zal dan over 4 weken weer een MRI ondergaan. Jaja Edwin, en dat andere deel van je bovenkamer dan, je mentale fitheid, hoe houd je die ‘up to date’ en in de gaten?

Ik laat het graag aan mijn naasten en jullie om daarover te oordelen (en daaraan bij te dragen!) maar tot op heden lijkt het me best aardig af te gaan om wederom op een positieve manier met deze nieuwe terugslag om te gaan. Bij de eerste uitslag verleden week waren er tranen, vele bittere tranen en heb ik heerlijk lopen brullen van pijn, ellende en verdriet. Daarna kwam al heel snel berusting en zelfs humor en na een goed gesprek met mijn natuurgeneeskundige arts kwam ook alweer de hoop, de vreugde en de positief gemotiveerde ‘veerkracht’ (lees veer-kracht; zonder veren kan een vogel niet vliegen of lees alleen het 1e deel: ‘kracht’) om met goede moed dit pad opnieuw te bewandelen waar dat pad me dan ook heen leidt (genezing, consolidatie of het sterven).

Is daarmee de ‘Vrede voor dit huis’ gewaarborgd? Ik voel me dus een gezegend mens dat ik de twee zijden van deze medaille beide aan durf te kijken. Ik ben in staat voluit te gaan voor deze vorm van behandeling en erin te geloven dat dat het voor me gaat doen, dat dit huis die Vrede hervind en nog véle jaren weet te behouden. Tegelijkertijd erken ik ook de andere kant van die medaille en besef ik me dat ik mijn laatste lente tegemoet kan gaan. Ik denk, hoop en bid dat ik mijn vrolijke & positieve gemoedstoestand dan weet te behouden en dwars door al het verdriet heen, dat er uiteraard ook volop is, met opgeheven hoofd en een grote glimlach vanuit die Vrede die laatste fase aan durf te gaan. En dan, ook daarna geloof ik dat er Vrede zal zijn maar vooralsnog ga ik voluit voor die Vrede in dít leven met al het moois, al de liefde, al die tekenen van betrokkenheid, al die troost en alle support om mij, om óns heen.

Mooie dag allemaal, pluk ‘m nu, straks komt later wel. Het ga jullie allen goed. Laat vooral een reactie achter op dit blog als je je hiertoe geroepen voelt, ik lees ze met veel plezier en dankbaarheid.

🖖 Live long and prosper 🖖

Edwin