Overstag

Overstag_voorbeeldOverstag, het over de andere boeg gooien, woorden die passen bij wat er in me omgaat. Een razende kolk van emoties als teleurstelling, hoop, vastberadenheid, niet op willen geven, lef hebben, en ook nog flarden dankbaarheid🙏🏻 ertussendoor gemengd. Dit is wat rest na gisteren, de dag dat we de uitslag van de MRI weer ‘ontvangen’ hebben, of zoals het voelt; in ons gezicht gesmeten kregen….😤

De tumor lijkt eigenwijzer dan ik zelf ben en blijft dus maar groeien😪. De weg die we begin dit jaar ingeslagen zijn, blijkt dus voor de 3e MRI op rij niet aan te slaan😱. De arts heeft een vurig pleidooi gehouden voor toch weer een ronde chemotherapie en hij had tot mijn schrik en ontzetting sterke argumenten die ons deden twijfelen😳. De chemo heeft de vorige keer z’n werk gedaan en blijkbaar is de genetische samenstelling van ‘mijn’ tumor zodanig dat deze chemo💊 z’n werk doet en daarmee een flinke kans heeft dat nogmaals te kunnen doen. Maar dokter, vorige keer was het zo zwaar hoor ik mezelf tegensputteren. En het was natuurlijk loodzwaar omdat m’n geur en smaak vervormd werd maar tegelijkertijd hing ik niét al spugend boven de pot. En ook hier weer een goed tegenargument; dit keer heb ik niét net een zware operatie en een intensieve periode van bestraling achter de rug en ook de 1e klap van de hamer (een maand lang dagelijks chemo) is nu niet nodig. Kortom; mijn uitgangspositie is een stuk beter.

En tja, daar zaten we dan even later in de wachtkamer van het ziekenhuis elkaar diep in de ogen te kijken. Wat vind jij, vroeg mijn engel? Wat ik vooral voel is dat ik nog nooit in mijn leven heb opgegeven en alles in me roept en schreeuwt dat ook nu nog niet te doen. Niet tegen de klippen op als het einde onherroepelijk in zicht is maar zover is het nu nog niet. Een realistische kans (géén zekerheid dus) op nog een aantal jaren in relatief goede gezondheid met mijn dierbaren👪, familie en vrienden is een kans die ik niet wil en van mezelf ook niet mag laten schieten.

Stapje voor stapje en soms schoorvoetend zijn we dus overstag gegaan en ga ik de arts over een paar uurtjes vertellen wat deze dag bedenktijd heeft opgeleverd en dat ik (lees: we👫) weer aan de chemo💊 gaan en dat met goede moed en opgeheven hoofd ga doen💪🏾.

Bang? Och man, zó bang, zó ontzettend bang en tegelijk eigenwijs optimistisch, hoopvol én dankbaar dat het gewoonweg ‘kan’ in dit land en dat ik me sterk goed voel en enorm gesteund voel om dit aan te kunnen, te durven en te mogen gaan🙏🏻.

Over HoiEdwin

'HoiEdwin' is een dynamische (begin) veertiger die vindt dat hij niet te vangen is in een tekstblokje. Toch een knullige poging: voor zover het me lukt mezelf, man, vader, Trekkie (echt waar), levensgenieter i.o., gezinsfan, kerstfanaat, (voormalig) HOvD, was werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland en helaas lid van de 'medische molen' na een epileptisch insult dat op 4 oktober '13 de aankondiging leek te zijn van een hersentumor die op 7 februari '14 verwijderd is, de nodige nabehandeling (chemo & bestraling) nodig heeft gehad en een niet al te beste prognose heeft opgeleverd. Hier probeer ik via het blog www.hoiedwin.wordpress.com breedte, diepte en duiding aan te geven. En daarnaast schrijf ik nog wel eens wat andere zaken in m'n blogs die me bezighouden, interesseren of waar ik iets van meen te moeten en/of mogen vinden... ;-)
Dit bericht werd geplaatst in Brainstorm en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Overstag

 1. gidjenblog zegt:

  Ik snap je struggeling en je bedenktijd die je nodig had. Wens je Heel veel kracht om dat samen weer aan te gaan… laten we ervan uit gaan dat dit keer de chemo ook aan zal slaan!! Hard werken is het!! Vechten zal het weer zijn!! Maar hopelijk met voldoende steun kan je deze strijd weer aan gaan!!

  Like

 2. meubeluniek zegt:

  Moedige beslissing man. Heel veel sterkte voor jou en je gezin gewenst.

  Liked by 1 persoon

 3. Nell Boogaard zegt:

  Heel veel sterkte, meer dan moeilijke keuze, wat kan je nog meer zeggen….

  Liked by 1 persoon

 4. Nellie Heemskerk zegt:

  Sterkte Edwin en familie. Hier branden kaarsjes

  Liked by 1 persoon

 5. Wilma zegt:

  Hallo Edwin
  Ik heb zoveel respect voor jouw en voor je doorzettings vermogen.
  Ik hoop dat de kuur aan slaat wens je heel veel kracht en sterkte toe.
  Ik denk dat ze je boven nog niet willen hebben.
  Hoop doet leven.
  Groetjes Wilma.

  Liked by 1 persoon

 6. Anna-Lies zegt:

  Hoi Edwin
  Ook ik mocht meeproeven aan mededeling kanker en operatie en bestraling. Geen geluk om dit te krijgen want dat is wat tumor doet: je krijgt het cadeau.
  Wel gelukkig dat het zo klein, zo snel behandeld werd dankzij de wetenschap. Maar niet gedacht dat de impact van dit kleine traject zo’ n uitwerking heeft.
  Tja en dan jij en zovele andere die steeds weer opnieuw de dansvloer opgaan om de “dans” van het leven uit te voeren. Man mijn respect hoe je dit in je blog neer zet. Ik kan niet meer zeggen dan dit🕇 💞🌅

  Liked by 1 persoon

  • HoiEdwin zegt:

   ‘Niet meer weten te zeggen’ is een verborgen zegen, je valt dan stil en in die stilte ligt zoveel moois verborgen en ik wens het ook jou toe vanuit die stilte je weg te vinden.

   Like

 7. Lisa zegt:

  Sterk besluit !
  Als ze voor deze keuze’s en levensvaardigheden insignes zouden hebben bij de de scouts dan zou je jasje helemaal vol staan Edwin 🙂

  Sterkte en een warme linkerhand!

  Like

 8. bewustzin zegt:

  Misschien schuilt er een diepere wijsheid in? Terwijl ik je relaas lag, moest ik telkens aan het verhaal van ‘de wonderbaarlijke visvangst’ denken: net toen de leerlingen dachten dat ze uitgevist waren, moesten ze het over een andere boeg gooien…. Heel veel sterkte gewenst!!

  Liked by 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Ik bid voor je. Sterkte lieve vriend.

  Like

 10. Marlies Lampert zegt:

  Alvast héél veel sterkte gewenst voor alle momenten waarop je het nodig hebt omdat je het taai hebt van de chemo’s en je slecht en beroerd voelt. En vooral wens ik je toe dat het je/jullie allemaal dubbel en dwars waard is omdat je zoveel mooie momenten in die periode meemaakt. Succes Edwin en gezin en familie en vrienden!!!

  Liked by 1 persoon

 11. Emmanuel zegt:

  Ik wens jou en jullie een opgaande zon toe en het opwekkende gekietel van de nieuwste zonnestralen! Pax et Bonum!!🙏🏻🕯☀️💕

  Like

 12. Bea zegt:

  Hoi Edwin. Inmiddels een maand verder. Is het gif van de chemo de jou vergiftende tumor al aan het aanvechten? Ik bid voor jou je engel en je kind. God geeft kracht naar kruis zeggen ze, maar jou/jullie kruis is zo zwaar en de weg zo lang. Ik bed dat je boven jezelf mag uitstijgen en jij vooral jij blijft. Want je bent een prachtmens die altijd anderen inspireert. Al wordt je lichaam geteisterd en opgevreten door de chemo moge je Geest je zijn groeien tot grote hoogte.
  Bea

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s